В екранізованому романі Володимира Лиса не буде поліського діалекту

25 Лютого 2016, 12:16
1920

Письменник Володимир Лис поділився, що сценарій до історичної драми «Століття Якова» написав Андрій Кокотюха.

Про це Володимир Лис повідомив під час авторської зустрічі, що відбулася у книгарні «Є» у середу, 24 лютого, пишуть Хроніки Любарта.

«Чекаю на прем’єру з тривогою. Адже всі права належать видавництву і телестудії. Ще не знаю, що вони відзняли і що наробили. Знаю, що мав бути зовсім інший сценарист – Наталія Воробей, а потім виявилося, що ним буде Андрій Кокотюха. Ми з ним зовсім різні. Він кілька разів казав, що мені давали нагороду «Коронація слова» всупереч умовам. Слава Богу, що Кокотюхи там буде на 30 відсотків, а Лиса – на 70», – поділився письменник.

Володимир Лис також розповів, що спочатку мало бути вісім серій «Століття Якова», однак, коли організатори все обдумали, то вирішили, що їх буде тільки чотири.

«Я трохи роздратувався. Але потім продюсери мене заспокоїли, сказали, мовляв, не переживайте за книжкою «Тихий Дон» взагалі три серії відзняли, думаю: «Ото втішили», – жартує письменник.

Володимир Лис дуже радіє, що чотирисерійний фільм буде українською. Однак каже, що в ньому не буде поліського діалекту, який був своєрідною родзинкою роману.

«Нещодавно дивився фільм «Полковнику ніхто не пише», що відзняли за романом Габріеля Гарсія Маркеса. Стрічка дуже відрізняться від роману. Тому я подумав, що якщо вже й з Маркесом так обійшлися, то і зі мною нічого не трапиться», – віджартувався Володимир Лис.

Нагадаємо, на телеканалі «1+1»  навесні  2016 року транслюватимуть екранізовану історичну драму луцького письменника.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром