У міськраді визначили, хто буде перейменовувати вулиці

25 Лютого 2016, 10:15
1650 Джерело: kowel.com.ua

Депутати міської ради ухвалили рішення про створення комісії з впорядкування назв вулиць міста, яку очолить секретар міськради.

За словами секретаря Юлії Вусенко, таке рішення потрібне на виконання Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», пише сайт Луцької міської ради.

Комісія працюватиме над впорядкуванням та перейменуванням існуючих назв вулиць і площ для відновлення історії міста, а також передбачається перейменування вулиць, назви яких пов’язані з діячами тоталітарного режиму. Вона має також напрацювати пропозиції для найменування нових вулиць.

До комісії увійшли заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради, головний художник міста Ярослав Матвіїв, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури міської ради Петро Троневич, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук, депутати міської ради: Наталія Бунда, Павло Данильчук, Ігор Поліщук, Аркадій Соломатін, Євген Ткачук, Микола Федік, Майя Шостак, Тарас Шляхтич. Очолила комісію секретар міської ради Юлія Вусенко.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром