У Луцьку зруйнували будиночки для котів

05 Травня 2023, 15:29
Коти сидять на місці, де були їхні будиночки 1712
Коти сидять на місці, де були їхні будиночки

У Луцьку розбили будиночки для бездомних котів, які встановили у жовтні минулого року на ділянці поблизу будинку на вулиці Воїнів-афганців. 

Волонтери звинувачують у цьому Департамент муніципальної варти Луцька. Відповідний пост у фейсбуці опублікувала Ніна Абрам. 

«Небайдужі люди зробили будиночки, встановили їх на піддони, прибрали територію, і котики жили спокійно до сьогоднішнього дня. А сьогодні муніципали в оперативному порядку приїхали, розгромили їх і скоренько все вивезли, хоч людина, яка годує котів, говорила їм, що є контакти людей, які встановлювали ці будиночки. На що представниця муніципалів сказала, що їй волонтери ніхто, і ще й заборонила цій людині годувати котів.

Про це я взнала від цієї людини, коли пішла годувати котів. Ситуація плачевна. Сидять коти – ні будинку, ні мисочки, ні води куди налити, ні куди їжі насипати.

Цікаво, чим керувались представники влади, якщо коти є частиною екосистеми міста? Якщо сама влада прийняла таке рішення? А заборона годувати котів – це що таке?

Йде війна, а для когось це війна з котами і собаками. Хтось плаче після полону, побачивши яблучко, а хтось хоче, щоб коти повмирали голодною смертю. Вам це нікого не нагадує? Може, хтось забагато на себе бере? Хотілось би почути думку влади і думку волонтерів, які не жаліють своїх коштів, часу, здоров'я, рятуючи тварин, а тут – таке відношення. Невже не можна було вирішити це питання як люди, а не як вандали? Емоції зашкалюють», – йдеться у дописі.

Такі будиночки спорудили волонтери
Такі будиночки спорудили волонтери

Такі будиночки спорудили волонтери
Такі будиночки спорудили волонтери

У свою чергу, в коментарі виданню ВСН начальник відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти Олександр Матрунчик повідомив, що будиночки прибрали працівники дитсадка, який знаходиться поряд. 

За словами Матрунчика, до муніципальної варти надійшло звернення щодо встановлення різноманітних конструкцій поблизу дитячого садка.

У відповідь на нього інспектор опитав мешканців прилеглих будинків про те, хто звів ці конструкції і підгодовував тварин, проте вияснити це не вдалося. 

«Працівниками дитячого садка було здійснено прибирання цієї території, оскільки вона є прилегла. Крім цього, вони неодноразово знаходили там залишки їжі, фекалії у пісочницях, що створює антисанітарію. Територія прибрана, а сміття буде вивезене працівниками «Луцькспецкомунтранс», – пояснив він. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024