Соборності: батьки дошкільнят проти сусідства з неповносправними

25 Лютого 2016, 08:00
2221

Батьки дитячого садка №20, де знаходиться центр для реабілітації інвалідів, проти, щоб їхні діти ходили у ДНЗ в приміщенні якого розміщено центр реабілітаії інвалідів.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 24 лютого.

Під час розгляду питання про звільнення від плати за комунальні послуги центру реабілітації інвалідів «Джерело життя» стало відомо, що батьки проти , аби центр був в одному приміщенні з дитячим садком.

Зараз він знаходиться в одній будівлі з ЗНЗ №20. Депутат міської ради Тетяна Янчук розповіла, що батьки мають на це конкретні причини, адже там є інваліди, які поводяться неналежно.

«Деякі з них ведуть себе неадекватно до дітей. І батьки дуже просять, щоб їм не продовжували договір оренди», - зазначила депутат.

Нагадаємо, що договір оренди приміщення на проспекті Соборності «Джерело життя» має до 31 травня. За словами начальника управління освіти Олега Гребенюка це приміщення включено у список об’єктів, де мають бути створенні додаткові групи ДНЗ.

Депутат Євген Ткачук запропонував звернути увагу на те, що люди і так потерпають, тому варто було б продовжити їм оренду не до травня, а до кінця року, поки не буде створений Центр реабілітації інвалідів на вулиці Бенделіані. «Це проблема суспільства, коли ми цураємося таких людей, адже вони живуть серед нас. Прошу, щоб ми продовжили оренду до кінця року», - запропонував депутат.

Проте, депутати вирішили повернутися до цього питання після того, як закінчиться термін оренди приміщення. Наразі ж звільнили «Джерело життя» від оплати компослуг.

 

Коментарі
25 Лютого 2016, 11:14
а депутати не догадалися провести психологічні тести з батьками та дітками дошкільного закладу. Не треба зривати зорі з неба а просто проаналізувати: це є хворі їм необхідна допомога це однозначно, вони і так натерпілися від цього життя. Однак необхідно також подумати про малечу яка щодня замість того щоб гратися та радіти життю, бачить постійно людей які чимось не такі як вони і дітки цьце травмує психіку дітей. це не всім дорослим під силу а тут дітки. А ви депутати задумувались чому в таких установах - лікарнях, диспансерах доплати за напруженість, шкідливість... То доплачуйте діткам за такі щоденні стреси. Батьки відстоюйте світле та радісне життя своїх дітей а депутати хай думають як безболісно вирішити питання інваліді і запросіть психолога на засідання після проведення тестів.... а то ваші дітки на все життя запамятають ці "світлі" дні дитинства і з психологічними травмами
25 Лютого 2016, 13:00
Я в шоці!!!!!! Люди, чому ви такі черстві!!! Ніхто не застрахований від того що у нього може народитися дитина не така як усі діти. Зараз з кожним роком народжується все більше і більше дітей з відхиленнями. Здоровим діткам в кожній сім’ї батьки мають пояснювати чому інша дитина не така як він чи вона, чому вона так поводить себе. Я не розумію чому це травмує психіку здорових дітей? Виходить якщо в одній сім’ї живе здорова дитина та дитина з відхиленнями, то що здорова дитина отримує постійний стрес від того що вона щодня бачить? Ні! Це не так, здорова дитина виросте людянішою та добрішою. В цивілізованих країнах ніхто не виділяє неповносправних діток. Шкода мені дітей, батьки яких думають так як цей "юрист"!
25 Лютого 2016, 13:31
Ніколи не коментую, але прочитавши брєд юриста не міг стерпіти. Наш народ хоче жити за Європейськими мірками, та у них повсюди є особливі діти та дорослі, всі їх сприймають повноправними членами суспільства, а у нас з дитинства лякають такими дітьми, самі ж дорослі калічать психологічно своїх дітей, а валять на особливих дітей. Свіжий приклад, про який показували на ТБ про переселенця з Донбасу, якого вигнали з кафе, лише за його вади здоров’я. А цей юрист типовий український обмежено-дієздатний профан, який хоче жити в Європі за совдепівськими стандартами, і ніхто не застрахований навіть в дорослому віці стати неповносправним, от і задумайся юристе, коли від тебе всі жахатимуться.
25 Лютого 2016, 13:56
Шкода юриста, якщо він дотримується такої думки. Хвора людина.
25 Лютого 2016, 14:32
Так хто з вас інваліди?? Депутат, однако.....
25 Лютого 2016, 14:37
сумніваюсь я що питали думку батьків. особисто я не проти шоб моя дитина вчилась з неповносправною, навпаки заохочую до таких ігор!!! це все депутати так вирішили
25 Лютого 2016, 14:39
Доки ми будемо обирати таку владу, доти будемо жити за совдепівськими стандартами!!!
25 Лютого 2016, 20:25
Чому просто не сказати що дитсадок потребує додаткових груп і крапка. Чому депутат озвучує якісь антисоціальні ідеї прикриваючись батьками днз 20? Збільшення кількості груп задекларовано, місце під реабілітаційний центр виділено- для чого нести всю цю байду? Немає коштів на центр-он Палиця лізе у всі дири без мила-нехай проспонсорує-не все ж ОСББ під себе загрібати
25 Лютого 2016, 21:16
я не розумію чому сприйняли думку дописувача як черствість і байдужість до інвалідів а не навпаки. Я як шкільний психолог скажу вам що слушна дуже думка юриста ( я думаю це з його практики) провести психологічні тестування і не тільки в цих закладах. дітки і батьки є різні і конфліктів дуже багато і " бо моє чадо найкраще а хто там така та училка то й босяк ось я бізнес вумен". і перш чим батьки і вчителі навчать доброти швидше прививається ( з вулиці компютори телебачення) жорстокість бажання образити... з двох сторін. приклад у нас в сільській школі дівчинку руденьку так зацькували дітки... ледь до самогубства не довели і до школи вона не хотіла ходити і не хотіла вчитися. була замкнута і виглядала дивакуватою і зараз це все згадує( на зустрічі випускників) як найбільший жах її дитинства. і таких випадків безліч. батьки зрозумійте що образити можуть як одні такце є ситуація неоднозначна і вивчивши ситуацію можна робити висновок чи дійсно є проблема у сусідстві чи комусь уже потрібно приміщення. а ви подивіться скільки зла у ваших коментарях чим ви кращі тих батьків які щодня хвилюються за своїх рідній і близьких.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром