На дорозі у Торчині, де часто стаються аварії, поставлять камери нагляду

05 Травня 2023, 13:03
У Торчинській громаді відбулася нарада щодо питання безпеки місцевих мешканців – учасників дорожнього руху. 856
У Торчинській громаді відбулася нарада щодо питання безпеки місцевих мешканців – учасників дорожнього руху.

У Торчинській громаді відбулася нарада щодо питання безпеки місцевих мешканців – учасників дорожнього руху. 

Найбільш проблемною ділянкою є частина автомобільної дороги державного значення у районі перехрестя вулиць Боратинська, Незалежності та Луцька. Про це йдеться на сторінці Торчинської громади. 

Заступник начальника служби відновлення та розвитку автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич зазначив, що балансоутримувачем цієї дороги є Служба автомобільних доріг, відтак усі дії потребують узгодження з керівниками даної Служби.

Найдієвівішим стримувальним фактором в намаганні порушення учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху є застосування  на проблемній частині автодороги камер фото-відеофіксацій порушень ПДР. Це питання відноситься до юрисдикції Міністерства Внутрішніх справ України.

Начальник СРПП ВП№3, капітан поліції Олександр Нікітюк зазначив, що треба розробити проєктно-кошторисну документацію щодо встановлення  додаткових пішохідних  переходів, огороджень, світлофорних об’єктів, «розумних камер». Хоча ці роботи є довготривалими та затратними – це дозволить зменшити кількість ДТП на даному проміжку автодороги.

«Крім того, усі присутні погодилися, що треба проводити профілактичну роботу щодо дотримання правил поводження на дорозі пішоходів  з учнями, батьками, жителями громади, адже більшість ДТП трапляється не через перевищення швидкості, а через неуважність пішоходів. Направили лист Начальнику Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області щодо залучення поліцейських груп реагування патрульної поліції для роз’яснювальної профілактичної роботи в закладах освіти Торчинської громади», – йдеться у дописі.

Підсумувавши усі пропозиції, які прозвучали від учасників наради, голова громади Юрій Кревський окреслив першочергові дії, які будуть виконані Торчинською селищною радою:

  • встановлення камер відеоспостереження на відрізку автодороги в межах Торчина;
  • замовлення проєктно-кошторисної документації на виконання робіт з встановлення додаткових пішохідних переходів, огороджень, світлофорних обʼєктів ;
  • направлення  листа Голові державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України з проханням встановити стаціонарний технічний захист (прилад контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024