У дитсадках Луцької громади компостуватимуть відходи

03 Травня 2023, 16:33
Тренінг з компостування 762
Тренінг з компостування

На базі закладу дошкільної освіти №11 Луцька провели тренінг з компостування органічних відходів у навчальних закладах.

Захід запропонували провести в період, коли у місті та на територіях закладів почали скошувати траву, а керівникам доводиться приймати рішення про спосіб утилізації органічних відходів. Напередодні міськрада придбала чергову партію з 26 штук компостерів для перероблення органічних відходів, які встановлені у дошкільних закладах. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Під час заходу керівниця ЗДО №11 Юлія Сусоловська представила результати проєкту з виготовлення компостера з піддонів та перероблення опалого листя, який був зроблений восени 2022 року з ініціативи батьківського колективу закладу. Вихованці дитсадка були активними учасниками процесу компостування опалого листя та  ділились своїми знаннями й враженнями.

Розповіли про досвід компостування у своїх закладах і виховательки-методистки ЗДО №5 Наталія Киця та ЗДО №19 Ірина Шкурбатська. Керівниця відділу екології міської ради Оксана Лисак розповіла про особливості конструкції нових компостерів та різноманітні методи компостування, які вже застосовувались, як у Луцькій громаді, так і в інших громадах Волині. Учасники тренінгу дізнались про вермікультуру, роль черв’яків та ефективних мікроорганізмів (емочок-бокашів) при підготовці компосту.

Керівник Центру управління відходами Володимир Михалевич розповів учасникам заходу про просвітницьку роботу Центру, яка орієнтована саме на дітей та молодь для формування сталих звичок і навичок у сортуванні побутових відходів.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром