У Луцьку презентують книжку-свідчення «МояУПА»

03 Травня 2023, 14:09
Моя УПА 403
Моя УПА

Лучан та гостей міста зпрошують на презентацію книжки-свідчення «МояУПА», яку упорядкувала журналістка та письменниця Любов Загоровська.

Про 39 історій тих, хто боровся за вільну Україну в лавах УПА, авторка говоритиме з кандидаткою історичних наук, співробітницею Українського інституту національної пам'яті Лесею Бондарук. Подія відбудеться 4 травня о 17:00 у Волинському краєзнавчому музеї. Про це інформують організатори.

Вхід вільний.

«Голоси людей, які зазнали переслідувань, арештів, репресій залишилися незламними й нескореними, можна почути наживо, адже до кожної з історій у книжці додається QR-код, за посиланням – аудіозапис монологу. Це книга-сповідь, яку варто прочитати, аби осмислити важливу сторінку історії України через призму людської долі. Сотенний УПА Мирослав Симчич, зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків, медсестра УПА Катерина Гаврилів та інші, хто ділився з Любов’ю Загоровською своїм досвідом, говорили не лише за себе. За їхніми історіями стоять сотні-тисячі історій тих, кого знищено у всіх сенсах цього слова, чиї імена витерто з пам’яті, загублено у вирі подій ХХ століття. Слова «Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї» не втратили своєї актуальності, і нащадки козаків та воїнів усіх визвольних змагань наближають остаточну Перемогу», – йдеться в анонсі. 

Любов Загоровська – журналістка, письменниця. Народилася і мешкає в Івано-Франківську. Навчалася на філологічному факультеті Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Після закінчення працювала в обласній науковій бібліотеці ім. І. Франка, потім журналісткою місцевих ЗМІ. Авторка поетичної книги «Назустріч вітру», яка була відзначена міською літературною премією ім. І. Франка, роману «Коли були ми…», збірки оповідань «На їхніх маленьких плечах…», казок «Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина» та книжки спогадів «МояУПА».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром