Вибираємо велосипед з розумом

02 Травня 2023, 10:42
Велосипед РЕКЛАМА 553
Велосипед

Велосипед – найпопулярніший засіб пересування у світі. На велосипеді їздять містом, гірськими місцевостями або беруть участь у перегонах. Щоб отримати максимум задоволення від свого велосипеда, потрібен грамотний підхід для його покупки. Наша стаття розповість, які є велосипеди і як їх обирати.

Види велосипедів

Для того, щоб визначитися з видом якогось певного велосипеда, потрібно знати, для яких цілей ви будете його використовувати. Усього може бути 4 способи:

  1. Для міста.
  2. Їзда бездоріжжям.
  3. Для подорожей.
  4. Для швидких подорожей.

Міський велосипед призначений для спокійної та нетривалої прогулянки парком або для нетривалих поїздок. Міські байки забезпечують пряму посадку, що при тривалих поїздках може завдавати певної незручності під час їзди .

Подолати нерівні дороги, спуски та підйоми по різних грунтах краще на гірських велосипедах. Завдяки товстим і «зубчастим» покришкам, зчеплення з нерівною землею відбувається набагато легше, ніж з асфальтом.

Для любителів подорожей на велосипеді краще розглянути варіант гібридного велосипеда, який поєднуватиме в собі гірський, міський та дорожній велосипед. Такі велосипеди дозволять тривалий час проводити з комфортом за кермом та без проблем перевозити на собі додаткові вантажі, такі як спальник, намет та інше.

Для швидких поїздок рекомендується купувати шосейні велосипеди. Такий вид велосипедів дають високу посадку та комфорт під час їзди.

Підбираємо розмір

Після того, як ви визначилися з метою використання велосипеда, варто вибрати його правильно за зростом та вагою. Таблиця визначення відповідного велосипеда зростання людини гранично проста:

  • Зріст 130-155 см – потрібна 14-дюймова рама.
  • Зріст 155-165 см – 16-дюймова;
  • Зріст 165-178 см – 18-дюймова;
  • Зріст 180-190 см – 22-дюйми.

Якщо ваш зріст вище 195 сантиметрів, варто вибирати велосипеди з 24-дюймовими рамами.

При вазі понад 100 кілограмів слід купувати гірські або туристичні велосипеди, які мають міцну раму та посилені колеса дисковими гальмами, які розраховані на великі навантаження.

Багато виробників випускають у продаж універсальні моделі велосипедів. Але знайти відмінності жіночих моделей від чоловічих все ж таки можна. Жіночі велосипеди мають меншу довжину байка та сидіння, яке ширше позаду.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024