Місцевого «сепара» засудили на 12 років

24 Лютого 2016, 16:24
1938

Лучанин, який брав участь у незаконному терористичному угрупуванні і агітував місцеве населення за країну-агресора, вислухав вирок суду.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«Вироком Луцького міськрайонного суду учора, 23 лютого, 46-річного лучанина засудили за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в терористичній організації, незаконне поводження зі зброєю й бойовими припасами та захоплення державних будівель і споруд (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263, ст. 341 Кримінального кодексу України)», ‒ йдеться у повідомленні.

У лютому 2014 року, перебуваючи у Севастополі, він вступив у так звану «Групу самооборони», створену при політичній партії «Руський блок», й у березні того ж року разом з іншими особами  забезпечував проведення нелегітимного референдуму про від’єднання півострова Крим від України, брав участь в охороні виборчих дільниць, патрулюванні міста, придушенні протестних акцій кримсько-татарського населення та захопленні приміщень штабу Військово-морських сил Збройних сил Міністерства оборони України.

За таку діяльність чоловіка було нагороджено Міністерством оборони Російської Федерації медаллю «За возвращение Крыма».

У травні 2014 року він прибув з АР Крим до Донецька, де вступив до незаконного збройного формування терористичної організації «Донецька народна республіка» – «Союз ветеранів Донбасу «Беркут», діючи у складі якого здійснював патрулювання вулиць Донецька, брав участь у виявленні та незаконних затриманнях українських патріотів, охороняв виборчу дільницю під час проведення незаконного референдуму в Донецькій області.

З кінця травня по кінець серпня 2014 року лучанин був зарахований до складу незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР» «Спецбатальйон «8 рота» й ніс службу з вогнепальною зброєю на блок-постах, розміщених на територіях населених пунктів Олександрівка, Мар’їнка, Красногорівка, Ольгінка Донецької області, охороняв нафтобазу в Донецьку, здійснював конвоювання та охорону українських військовополонених, проводив навчання, інструктажі й стрільби в підрозділі та агітацію серед місцевого населення.

Затримали чоловіка у Луцьку. Під час затримання при ньому знайшли бойову гранату.

Визнавши терориста винним, суд призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі. Прокуратура області оскаржить цей вирок у зв’язку із м'якістю покарання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром