Луцьк, 15 липня: бої квіткарів, вантажівка-автоандон і гаряча лінія боротьби з корупцією

15 Липня 2015, 21:31
5244

Що трапилося в місті – у традиційному огляді дня.

«Алло, корупція на дроті». У Луцьку відкрили «гарячу лінію», на яку може зателефонувати будь-хто і повідомити про факт корупції, або порушення прав людини. Анонімність зберегти не вдасться: той, то телефонує, залишає і свої координати. Інформація перевірятимуться і, у разі підтвердження, передаватимуть до правоохоронних органів. Телефонуйте на (0332) 24-25-05.

Розпочалось будівництво автостоянки для майбутнього магазину на Київському майдані. Мешканці навколишніх будинків бунтували, але інцидент вичерпався, коли людей ознайомили з дозвільними документами. Відтак, за 3-4 тижні можна буде припаркуватись на самому майдані.

«Бій з ромашками». У центрі міста загострюється боротьба між продавцями квітів. Букети з палаток не витримують цінової конкуренції з тими квітками, що продаються просто на вулиці. А тому продавці-«палаточники» воліють здихатися суперників. Справа зайшла настільки далеко, що не обійшлося без втручання муніципальної міліції.

Місто без ласки.  На засіданні постійної комісії міської ради підтримали проект рішення про ліквідацію КП «Ласка». Це притулок для тварин створює занадто багато незручностей лучанам – докучає місцевим мешканцям та витрачає бюджетні кошти. До того ж, за словами одного з депутатів, цей заклад має лягти на плечі громадських організацій.

Хай буде світло! Відновлять освітлення біля прибудинкових територій на проспектах Соборності 30, 30а, 32а, 40, Відродження, 43 вулиці Садовій, 3, Гнідавській. 63в, Героїв УПА, 115 і Карбишева, 2б.

Зірвав погони – і головою об стіну. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння відмовлявся платити за послуги таксі. Це стало причиною його візиту до міліції. Але там він не лише не заспокоївся, а ще й влаштував справжній розгром. Спочатку він зірвав погони в одного з правоохоронців, потім намагався відібрати зброю. А коли ж зрозумів безвихідь своєї ситуації – почав битись головою об стіну.

«Гармидерська» «Підошва». Театр-студія «Гармидер» зіграла однойменну поезію маловідомого тернопільського поета Ярослава Павуляка. Відеопоезію створено в рамках проекту «Поетичний PLAYer».

Іванна Сацик

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром