У Луцьку побувала польська журналістка Аґнешка Ромашевська-Ґузи

28 Квітня 2023, 16:46
У Луцьку побувала польська журналістка Аґнешка Ромашевська-Ґузи 843
У Луцьку побувала польська журналістка Аґнешка Ромашевська-Ґузи

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася зустріч із Аґнешкою Ромашевською-Ґузи, керівницею Белсат ТБ (Республіка Польща).

На заході були присутні проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, віцеконсул Матеуш Маршалек, заступник директора Белсат ТБ Олексій Дикавицький. Розмову перекладала завідувачка кафедри полоністики і перекладу Світлана Сухарєва. Про це йдеться на сайті вишу. 

«Шановні гості! Ми щиро раді вітати вас на Волині й у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Ми знаємо про такий унікальний інформаційний проєкт, як Белсат ТБ. Цікаво було б дізнатися про те, як він постав, яка ідея закладена в його існування та як він функціонує. Дякуємо нашим гостям за візит, надіємося, це наша не остання зустріч», – сказав Юрій Громик на початку дійства.

Із вітальним словом також виступив Матеуш: «Я дуже тішуся, що університет організував такий цікавий захід. Дякую нашим гостям, що погодилися приїхати, не зважаючи на ситуацію в країні. Сподіваюся на дуже цікаву та пізнавальну зустріч».

На завершення зустрічі студенти мали змогу поставити спікерам запитання, які їх цікавили, та докладніше дізнатися про роботу телеканалу й ситуацію зі свободою слова в Білорусі.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024