У Луцьку презентували збірку віршів, написаних поліською говіркою

27 Квітня 2023, 16:32
Презентація книги 769
Презентація книги

У конференц-залі головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки відбулася презентація книги «Світумузыка» Олексія Диковицького.

Це –перша презентація книги, і відбулася вона 25 квітня.  Її автор Олексій Диковицький – письменник і журналіст, заступник директора телеканалу «Белсат», родом із Пінська, що на Берестейщині. Про це йдеться на сайті вишу.

Розпочався захід зі вступного слова Юрія Громика, проректора з навчальної роботи та рекрутації. 

«У нас сьогодні буде унікальна можливість почути поезію, написану поліською говіркою, а також переклади світових рок-хітів», – сказав він.

Юрій Громик розповів, що дуже часто в суспільстві є упереджена думка, нібито говірка призначена суто для домашнього вжитку, однак така позиція хибна. Він навів приклад «Енеїди», яку Іван Котляревський написав говіркою Полтавщини, а Вікентій Ровинський, автор білоруської «Енеїди навиворіт», написав свою книгу смоленською говіркою.

Згодом Юрій Громик передав слово Олексієві Диковицькому, який із перших хвилин дійства захопив увагу аудиторії. Письменник декламував вірші про рідний край, ліричні та гумористичні твори. Окрім цього, він презентував переклади світових рок-хітів.

Наприкінці заходу присутні мали змогу придбати дві книжки автора – «Оньдэ» та «Світумузыка». Олексій Диковицький зауважив, що якщо немає можливості, то платити за книги не потрібно. Автор запропонував гостям заходу робити це за бажанням.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром