У місті не буде Центру патріотичного виховання

24 Лютого 2016, 15:51
1823

Депутати міської ради не підтримали ідею створення комунального закладу «Центр національного-патріотичного виховання дітей та молоді».

Голосували обранці громади у середу, 24 лютого, на пленарному засіданні міської ради.

Депутат Павло Данильчук розповів, що згідно з програмою національно-патріотичного виховання молоді на 2016-2017 роки необхідно створити центр, який координуватиме патріотичне виховання у місті.

«Насправді, зараз говоримо про системний підхід. Бо у Львові одне патріотичне виховання, а на Луганщині і Галичині інше. Тому зараз і маємо війну. Луцьк ‒ одне з перших міст, яке прийняло програму національно-патріотичного виховання», ‒ зазначив депутат.

Депутат Микола Дендіберін поцікавився, чи правильно зробили активісти, коли бойкотували російські банки. На його думку, це не патріотизм, а свавілля.

«У країні за два роки окупант має свій бізнес. Сказати, що активісти зробили правильно, не можна. Але накипіло, тому їх дії я не засуджую», ‒ відповів Павло Данильчук.

Також Данильчук зауважив, що у Центрі хотів би бачити мінімум працівників, які матимуть досвід роботи у патріотичному вихованні і стосунок до подій на Майдані та Сході.

Окрім того, центр мав би співпрацювати зі школами, вищими навчальними закладами, громадськими організаціями та військкоматами. Дехто з депутатів виступив проти створення комунального закладу. Зокрема, Сергій Балицький вважає, що це марне витрачання грошей в період економічної кризи.

 «Чи є доцільним витрачати кошти на заробітну плату та оплату комунальних послуг у центрі? Є недоцільним створення комунального підприємства у період економічної кризи. Важливо, щоб саме навчальний заклад став осередком патріотичного виховання», ‒  зазначив депутат.

Олександр Кравченко взагалі вважає, що комунальний заклад працюватиме на певну політичну силу.

«Вам не здається, що це буде центр, який працюватиме під певні політичні сили?», ‒ поцікавився депутат.

Секретар луцької міської ради Юлія Вусенко зазначила, що краще було б не створювати окремий заклад, а матеріально підтримувати уже існуючі громадські організації.

Свою думку висловили і представники громадських організацій. Зокрема, представник ГО «Національний альянс» Богдан Бальбуза зазначив, що громадським організаціям потрібна консолідація зусиль.

Підтримав проект і представник корпусу «Азов» Олександр Дмитрук. Проте, більшість депутатів не підтримали пропозицію створення «Центру національно патріотичного виховання молоді». Проголосували «за» всього 15 обранців громади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром