У Луцьку провели англомовну дебатну школу

05 Березня 2018, 21:13
У Луцьку провели English Debate School 3874
У Луцьку провели English Debate School

Волинський осередок Федерації дебатів України провів у Луцьку English Debate School.

Понад 20 учасників з Волині, Києва, Івано-Франківська, Рівного та Одеси впродовж 3 та 4 березня вчилися публічних виступів, аргументації та переконання у форматі британських парламентських дебатів.

Навчання відбувалося у інформаційному центрі «Вікно в Америку» Волинської ОУНБ імені Олени Пчілки в рамках програми «Публічні виступи та вивчення англійської мови» за підтримки посольства США в Україні.

«Одне із головних завдань – підготувати наших дебатерів до виступів на міжнародних турнірах. У світі тисячі людей грають у дебати, а більшість турнірів відбуваються саме англійською. Брати у них участь – хороша можливість для наших гравців показати себе і перейти на новий, міжнародний рівень», –розповідає керівник волинського дебатного осередку Антон Євтушок. 

English Debate School
English Debate School

Учасники дебатів
Учасники дебатів

Головними тренерами школи стали Олег Стоєв – дійсний чемпіон України, переможець і кращий cпікер міжнародного дебатного турніру Kyiv Open 2018, а також Ян Пацан – президент Ягелонської дебатної спільноти, учасник понад 10 міжнародних дебатних турнірів.

В рамках тренінгів та навчальних ігор дебатери вчилися швидко будувати лінію виступу, знаходити сильні та нестандартні аргументи і «відбивати» аргументи опонентів, а також аналізувати гру.

Фільм про дебати
Фільм про дебати

Нагадаємо, суть такого формату гри в наслідуванні моделі Парламенту Великобританії. Тобто є Уряд і Опозиція, які представлені двома командами по дві людини(за аналогією, одна з Палати Лордів друга з Палати Общин). На виступи в цьому форматі кожен з гравців має по 5, або по 7 хвилин в залежності від турніру та 15 хвилин на підготовку після оголошення резолюції (теми) та позиції, яку повинні захищати. Як правило, ігри мають морально-соціальні, економічні, суспільні та політичні теми.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром