Боратинська громада співпрацюватиме з Оброшинською

24 Квітня 2023, 12:58
Сергій Яручик та Іван Галич 590
Сергій Яручик та Іван Галич

Боратинська громада Волинської області та Оброшинська громада Львівської області уклали договір про міжмуніципальне співробітництво. 

Урочисте підписання угоди відбулося 21 квітня за участю сільських голів Сергія Яручика, Івана Галича, працівників сільських рад та представників проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Про це йдеться на сайті громади. 

Договір передбачає реалізацію спільного проєкту «Долаючи відстань: підсилення спроможності Боратинської та Оброшинської громад», що має на меті:

  • зміцнення спроможності громад формувати й утілювати ініціативи та проєкти розвитку, створювати інфраструктуру сприяння розвитку;
  • підсилення спільного ресурсного потенціалу громад;
  • забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій;
  • підвищення якості надання муніципальних послуг.

Боратинський сільський голова Сергій Яручик підкреслив важливість налагодження співробітництва між різними громадами у межах країни: «Це однозначно правильний крок, важливо налагоджувати партнерство не лише з іноземними муніципалітетами, але й з українськими громадами. Бачення розвитку, хороші ініціативи є не тільки за кордоном. Ми повинні обмінюватися досвідом з колегами, брати все найкраще від наших українських громад, адже ми добре розуміємо потреби наших жителів. Впевнений, що вже скоро мешканці Боратинської та Оброшинської громад відчують позитивний результат нашої співпраці».

Очільник Оброшинської громади Іван Галич також переконаний у плідності такого співробітництва: «Ініціативи щодо налагодження міжмуніципального співробітництва – це дуже правильна річ. Вже за результатами першої нашої зустрічі ми отримали багато корисної інформації, раціональних рішень, ідей, механізмів, які стануть у нагоді не лише фахівцям, але й жителям наших громад. Переконаний, що спільно з колегами з Боратинської громади ми докладемо максимум зусиль, аби підвищити якість надання послуг для наших жителів, створити для них нові можливості для розвитку та самореалізації».

У рамках робочого візиту на Волинь представники Оброшинської громади ознайомилися з інфраструктурою Боратинської громади та провели ряд зустрічей з працівниками Боратинської сільської ради. Зокрема, делегація з Львівщини відвідала сільську раду та ЦНАП у Боратині, місцевий спорткомплекс, амбулаторію, комунальне підприємство «Боратин», клуб-музей історії села Баїв та Волинського бджільництва, ліцей та дитячий садочок у Боратині, молодіжний центр у селі Ратнів.

Під час зустрічі представники громад обговорили подальші кроки розбудови співробітництва та напрацювали план заходів за різними напрямками: адміністративні та соціальні послуги, освіта, культура та спорт, туризм, медицина, комунальна сфера.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром