Цвинтар, школа та ліхтарі: розказали, як зміниться Струмівка

05 Березня 2018, 12:18
Як зміниться Струмівка 7686
Як зміниться Струмівка

У селі під Луцьком будують грандіозні плани розвитку на найближчі 10 років. Хочуть новий цвинтар, школи, перукарні та зовнішнє освітлення на всіх вулицях. 

Поки Струмівку не приєднали до Луцька, село готове розвиватися самостійно. У сільській раді затверджували генплан забудови населеного пункту, – пише Перший.

За словами сільського голови Юрія Семенюка, такого плану не затверджували ще з 80-х. Документ розробила підприємиця зі Львівської області. На новому генплані забудови відмічені всі ділянки, що є у розпорядженні сільської ради та громадян. Такий документ можна буде показувати забудовникам, пропонуючи території під зведення житлових будинків. У селі, до речі, хочуть будувати багатоповерхівки. 

Окрім житлової зони під забудову, виділили також ділянки під заклади соцсфери та соціално-побутові потреби громади. На них спільно відвели 5,5 гектарів землі. Також у селіпланують створити новий цвинтар. Він буде за межами Струмівки – під лісом поруч із Підгайцями. Так цвинтар обслуговуватиме одразу два села.

Генеральний план забудови розрахований на 20 років.

Читайте також: Струмівка: показали найкращий український сервісний центр МВС.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром