Тролейбусникам не платили зарплату, бо гасили борги перед іншими

24 Лютого 2016, 12:19
1748

Депутат міської ради Микита Рабан вважає, що підприємство не мало права гасити заборгованість перед приватним підприємством «Багіра», поки не виплатило заробітну плату працівникам.

Про це він заявив на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 24 лютого.

Він стверджує, що у той час, як у підприємства була заборгованість по заробітній платі працівникам, воно продовжувало виплачувати борг перед приватною фірмою-кредитором «Багіра», яка до того ж хоче визнати ЛПЕ банкротом.

«Багіра» вже неодноразово піднімала питання про банкрутство підприємства. Незважаючи на заборгованості, вони все одно гасили борг перед «Багірою». Яким чином воно виплачувало заборгованість кредитору, але не платило працівникам?» – поцікавився Микита Рабан.

Натомість міський голова Микола Романюк зауважив, що з кредитором підписана мирова угода, тому мова про банкрутство не йдеться.

«З підприємством є мирова угода і мова не про банкрутство. Що стосується погашення, то є заборгованість по заробітній платі, але вона виплачується, і думаю, що в березні заборгованості взагалі не буде», ‒ зазначив мер.

Проте, депутат стверджує, що погашення заборгованості перед «Багірою» було прямим порушенням, оскільки така заборгованість не підлягає першочерговому погашенню.

«Справа не в мировій угоді. Те, як підприємство гасило заборгованість приватному кредитору – це пряме порушення. Бо першочергове погашення – є заробітна плата, а не приватні фірми», – обурився Микита Рабан.

Коментарі
24 Лютого 2016, 14:33
Не зовсім зрозуміло, чому політичній силі, яку представляє в міскраді пан Рубан, так хочеться банкрутства ЛПЕ. Мабуть має та сила на нього власні плани.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром