Луцькі театрали покажуть благодійні вистави у Польщі

18 Квітня 2023, 11:28
Луцькі театрали покажуть благодійні вистави у Польщі 574
Луцькі театрали покажуть благодійні вистави у Польщі

У рамках проекту «Спільномова» у Варшаві відбудуться благодійні покази вистав, створених із підлітками та дорослими акторами в укритті у Луцьку, під час війни.

22 квітня о 18:00 театр «Гармидер» покаже поетичний перформанс «жінки. війна. вірші», режисерка Руслана Порицька. Про це Район.Луцьк інформують організатори. 

«В основі вистави – чесна, красива і болюча поезія. У ній – жіночий погляд на війну, жіноче відчуття війни, жіноча пам'ять у цій війні... Шестеро акторок спробували відчути, які вони, як артикулюються, як звучать, як виражаються в тілі. Потужні вірші українських авторок: Ольги Ольхової, Гаськи Шиян, Наталки Шепель, Ірини Шувалової, Катерини Калитко — це можливість чесно говорити, щоб звільнятися від того, що несамовито болить,  привід безкінечно повторювати, щоб не забути, привід побути разом», – йдеться в анонсі.

Показ відбудеться у «Dom Kultury Stokłosy», за адресою: ul. Lachmana 5, Warszawa.

23 квітня о 18:00 виставу для підлітків та дорослих «Пригоди короля Мацюся»  покажуть студійці театру – вихованці театральної майстерні «ДогориДриґом». Вистава створена під час війни в просторі «Культурне УКРИТТЯ», за мотивами роману Януша Корчака «Пригоди короля Мацюся». Режисерка: Руслана Порицька.

Трон посів малий Мацюсь, який не вміє ні писати, ні рахувати. Аж раптом його  країні оголошено війну. Тут і розпочинаються недитячі пригоди. Разом із героями Януша Корчака глядачі зможуть поміркувати про взаємини з дітьми, про їх дорослішання під час війни та одкровення на шляху становлення. 

Показ відбудеться у «Dom literatury», за адресою: Krakowskie przedmieście 87/89, Warszawa.

За запрошення та організацію театр «Гармидер» вдячний соціальній мережі про книги «LitCom», за підтримку – Товариству письменників Польщі, «Dom Kultury Stokłosy», Генеральному Консульству Республіки Польща.

Вхід на обидві події — вільний.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром