Активісти підтримують створення Центру національно-патріотичного виховання молоді

24 Лютого 2016, 10:54
1685 Джерело: edukit.kiev.ua

Громадські організації «Національний Альянс», ЦК «Азов», «Вільні люди. Волинь», «Студентське братство Волині», «Світанок» підтримують створення Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Звернення опублікували у спільноті «Вільні люди. Волинь» у Facebook.

Подаємо текс повністю і без змін.

ЗВЕРНЕННЯ громадських організацій до міського голови Миколи Романюка, секретаря міської ради Юлії Вусенко та депутатів міської ради щодо підтримки створення у Луцьку комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Луцька».

Ми, громадські організації Луцька, стурбовані позицією окремих депутатів Луцької міської ради щодо не підтримки ініціативи створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Луцька», мотивуючи тим, що у школах міста достатньо займаються патріотичним вихованням дітей.

Хоча освітніми установами міста проводиться певна робота у здійснені патріотичного та військового виховання молоді, проте існує ряд значних проблем у даній галузі. Варто зазначити, що Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцьк була ініційована та розроблена саме активними громадськими діячами та громадськими організаціями у минулому році.

До 2015 року комплексного підходу з розвитку патріотичного та військового виховання у Луцьку не було. Кожна з освітніх, соціально-культурних установ реалізувала свої заходи з національно-патріотичного виховання, що не завжди узгоджувалися між собою.

На жаль, до подій на Майдані українська освіта не мала переконливої і позитивної традиції, досвіду щодо виховання патріотизму в дітей та молоді. У попередні роки боялися взагалі терміну «національний», а «національно-патріотичне виховання» сприймали винятково в етнонародномувимірі.

Через зміну векторів розвитку держави і, відповідно, освітньої політики, через різні погляди правлячих еліт на ідеологію і напрями розвитку освіти патріотичне та військове виховання носили несистемний характер, та, зачасту, зводилось до виконання Гімну під час підняття державного прапору.

На сучасному етапі розвитку України, коли існує пряма загроза денаціоналізації, втрати державної незалежності та потрапляння у сферу впливу іншої держави, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на посилення патріотичного та військового виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних цінностей та завжди готовий до захисту Батьківщини.

Національне-патріотичне та військове виховання, це справа не окремих предметів чи окремих вчителів, а всього суспільства. Тому ми вимагаємо комплексного та системного підходу, який забезпечить Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Нагадаємо, у середу, 24 лютого, під час сесії міськради винесуть проект рішення депутата Павла Данильчука про створення комунального закладу Центр національно-патріотичного виховання.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром