Луцькі судді навіть у святкові дні розглядатимуть справи щодо незаконного затримання

03 Березня 2018, 18:07
Михайло Квятковський 2838
Михайло Квятковський

У Луцькому міськрайонному суді розглядатимуть справи щодо незаконного затримання осіб у вихідні, неробочі та святкові дні.

Про це йшлося на круглому столі адвокатів у п’ятницю, 2 березня.

Під час нього говорили про порушення прав правозахисників, переслідування адвокатів та про забезпечення можливості оскарження незаконного затримання у вихідні.

Очільник Луцького міськрайонного суду Волинської області Михайло Квятковський зауважив, що після ситуації, яка склалася з адвокатом Лозовським, слідчі судді завжди реагуватимуть на подібні обставини.

Круглий стіл адвокатів
Круглий стіл адвокатів

Нагадаємо, що адвоката Лозовського, якого підозрюють у хабарництві, незаконно затримали після рішення суду, який вирішив звільнити Павла Лозовського з-під варти та вважати дії прокуратури області щодо затримання незаконними.

Читайте також: Суд визнав незаконним взяття під варту адвоката, якого підозрюють у хабарництві

«Ми за дотримання всіх гарантій адвокатської діяльності, та й інших гарантій теж. Хочу зауважити, що в законодавстві є прогалина: ніде не врегульовано розгляд справ у вихідні, святкові й неробочі дні. Але судді самі зрозуміли, що це необхідно, і тому й одразу відреагували на випадок із Павлом Лозовським», – пояснив Квятковський.

Михайло Квятковський розповів, що вони робили збори суддів і вирішували ситуацію. Тому, як каже очільник міськрайонного суду, всі скарги з приводу незаконного затримання в суді реєструватимуть і розглядатимуть слідчі судді. Тобто суд миттєво реагуватиме на таке.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром