Ринок під Театральним майданом суперечить здоровому глузду, ‒ краєзнавець Ігор Левчук

24 Лютого 2016, 09:21
4028

Луцький краєзнавець Ігор Левчук вважає, що будівництво підземного переходу та ринку у центрі міста не відповідає ні правовим нормам, ні інтересам міста.

Він розповів Район.Луцьк про результати містобудівної ради, яка розглядала проект детального планування центрального району.

Зокрема, Ігор Левчук розповідає, що на раді погодили будівництво підземного базару, не взявши до уваги думки фахівців та істориків.

«Рішення, яке було прийняте, явно пролобійоване інтересами бізнесменів за сприяння міської влади. Тобто вони погодити будівництво підземного базару, хоча тут логіки абсолютно нема, рішення незаконне, адже все мало б розглядатися в комплексі», - каже краєзнавець.

Я не розумію, як можна будувати спочатку підземний перехід, а потім враховувати те, що скажуть історики і фахівці. Логіка абсолютно втрачена, відчувається, що рішення приймалося виключно в інтересах бізнесу», – прокоментував Ігор Левук.

Окрім того, за словами краєзнавця, при прийнятті такого рішення не врахували багато нюансів і, зрештою, не пояснили доцільність самого переходу та ринку під Театральним майданом.

«Там абсолютно не врахована купа моментів, що стосуються пам’яток охоронних зон і так далі. І жодного фахового аргументу доцільності цього проекту – в які терміни воно буде будуватися, скільки коштів, які незручності можуть виникнути, як будуть вирішувати ті незручності і хто їх буде компенсовувати. Все приймалося на рівні віри, а не на рівні фаховості», – розповів Ігор Левчук.

Також краєзнавець зазначив, що питання не залишиться поза увагою громадськості: «Будемо піднімати і фаховий і громадський спротив по цьому питанню. Бо проект не відповідає ні інтересам міста, ні здоровому глузду, ні законам, ні історії».

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
24 Лютого 2016, 12:52
читаючи дописи Левчука -здоровий глузд тільки в нього,всі решта безглузді і безмозглі. А можливо навпаки?????
24 Лютого 2016, 13:15
Левчука направить в Ровно.Пусть научится у местных краеведов.Меньше этих Левчуков и подземные переходы в Луцке давно были..................
24 Лютого 2016, 13:48
А как же санитарные нормы?Запахи?Горы мусора и гнилья в конце рабочего дня?Те,кто ратует ,чтобы убрали Старый рынок именно на это и ссылаются,а тут этот вопрос не беспокоит тех 300 человек,которые лобируют вопрос о переносе Старого рынка?
24 Лютого 2016, 14:52
Ще років три назад ніхто і не знав про такого краєзнавця, росте людина !
24 Лютого 2016, 18:33
Я не знаю Левчука і не хочу його знати, а підземний перехід біля ЦУМу НЕОБХІДНИЙ!!!!!!!!
24 Лютого 2016, 23:17
Левчук відомий хапуга, що збиває гроші із забудовників. А тут не обломилося... 10 років представляється громадський активістом. а на що живе.. Ніде не працює. Ціла містобудівна рада дебіли та порушники закону - один він прохфесор. 15 діб арешту і нехай вулиці мете
25 Лютого 2016, 12:55
Звідки ця риторика-"базар у центрі міста"? Тоді і ЦУМ- базар,і ПОРТсіті також! Чітко ж озвучено-СУЧАСНИЙ ТЦ!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром