Відома письменниця з Луцька прокоментувала надзвичайний стан в українській енергетиці

03 Березня 2018, 14:17
Оксана Забужко 3468
Оксана Забужко

Українська письменниця, поетеса та публічна інтелектуалка з Луцька Оксана Забужко прокоментувала таблицю з оперативною інформацією щодо споживання природного газу обласними центрами та іншими великими містами України.

Про це вона написала в себе на сторінці у Facebook 3 березня.

Нагадаємо, що Росія знизила майже на 20% тиск у газовій трубі, якою територією України постачає блакитне паливо до Європи.

Окрім того, «Газпром» повернув «Нафтогазу» гроші за газ, постачання якого мали відновити від 1 березня, після дворічної перерви. Також РФ досі не виконала рішення Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого має сплатити Києву 2,56 млрд доларів.

Таким чином Росія намагається ігнорувати рішення суду, щоб спровокувати енергетичну кризу в країні, тому, щоб її унеможливити, в українській енергетиці запровадили надзвичайний стан.

З таблиці видно, що найбільше споживання газу зменшили в Кременчуку – на 35%, в Дніпрі на 32%, та в Києві на 24%. Найменше споживання природного газу зменшили в Рівному – 2%, в Маріуполі – 3%. Варто зазначити, що в багатьох містах зменшили споживання газу на 5%. Це зокрема в Луцьку, Краматорську, Черкасах та ін. Проте є й такі міста, в яких споживання газу збільшили: це в Чернігові – на 5%, в Калуші на 6%, та в Полтаві – на 6%.

Читайте також: Для економії у Луцьку не освітлюватимуть вулиці і закриють школи і дитсадки

Таблиця з оперативними даними
Таблиця з оперативними даними

Таку ситуацію в країні прокоментувала письменниця та поетеса Оксана Забужко.

Допис подаємо без змін:

«Ов, як цікаво! (І це ж тільки ФБ, по ТБ оголошень не було, я правильно розумію?)
Передбачувано: де ближче до "лінії вогню" і є свій досвід боротьби ще з 2014 р. - Дніпро, Миколаїв, Харків, Одеса..., - там не треба довго пояснювати, що наша перемога над Газпромом у Стокгольмі - це удар по противнику куди потужніший, аніж якби ЗСУ роздовбало зараз на Донбасі колону "вагнерів". Цілком собі привід для свята, і навіть трошки для фейєрверків (і хлопці в окопах ради такого діла простять!).
А от Полтава, Чернігів, Калуш - просто тобі "лежбище советских отставников": вилізла, бач, вата "из укромныя ложбины" (с)... (Знаю, що в Полтаві відставникам, як і в Криму, за Брежнєва масово квартири давали, Калуш - "город нефтяников" був, а от Чернігів -
це таки несподівано, спантеличив...)
(Ах яка це незаймана, гігантська тема - радянська колонізація українських міст, - і скільки ще здійметься крику й смороду, коли її нарешті (а це неминуче!) почнуть-таки копати!..)
В закладки майбутнім історикам: хороший документ, цінний», – прокоментувала таблицю Забужко.

Коментар Оксани Забужко
Коментар Оксани Забужко

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром