Різновиди та класи якості корму для собаки

11 Квітня 2023, 12:11
Різновиди та класи якості корму для собаки РЕКЛАМА 619
Різновиди та класи якості корму для собаки

У зоомагазинах зараз можна побачити величезне різноманіття кормів для собак. Яскраві упаковки, промовисті назви, приміром, «кролик у вершковому соусі» або «оселедець та лосось з овочами», численні рекламні матеріали збивають з пантелику. І якщо ви раніше не купували корм для собаки або бажаєте перевести улюбленця з натурального харчування на готовий корм, зорієнтуватися вам буде нелегко.

Ми проконсультувалися з досвідченими ветеринарами, і вони дали нам кілька порад стосовно вибору корму. Пропонуємо вам їхні рекомендації і сподіваємося, що вони допоможуть підібрати оптимальне меню для вихованця.

Головні критерії вибору корму

Щоб гарантовано купити корм для собаки якісний і корисний, слід, передусім, звернути увагу на його категорію. Нині на полицях запропоновано корми класів економ, преміум, суперпреміум та холістик.

Корм економ – це найменш бажане харчування для собаки. Основу такого корму складають соя, кукурудза, бурякові вижимки, пшениця та відходи м’ясного виробництва, приміром, мука з кісток та пір’я, некондиційні субпродукти тощо. В кормі дуже мало тваринних білків, необхідних собакам для нормального самопочуття, мінімум вітамінів. Чому ж вихованці із задоволенням їдять його? Справа в тому, що виробники, аби надати цій суміші привабливості, додають туди ароматизатори та смакові добавки. Вони зацікавлюють хвостиків, але аж ніяк не йдуть їм на користь. Єдина перевага таких кормів – вони дуже доступні, ціна на них невелика.

Преміум корм не набагато дорожчий за економ, але значно корисніший. Він не містить синтетичних смакових добавок, на 30% відсотків складається зі якісного м’яса і субпродуктів, включає овочі та фрукти, які є джерелом вітамінів і мінералів. Преміум корм цілком задовольняє основні потреби організму песика. Виробники якісного корму зазвичай пропонують спеціалізовані раціони для собак малих, середніх та великих порід та улюбленців різного віку: цуценят, дорослих собак, активних, стерилізованих, що мають певні особливості, а також для тварин похилого віку.

Корми категорій суперпреміум та холістик максимально наближені до природного харчування собак. До складу входять відповідно 50% та 70% відбірного м’яса, риби, птиці, якісних субпродуктів, а на додачу овочі, фрукти, ягоди, лікарські трави, водорості, морепродукти як джерело вітамінів, мінералів, амінокислот та клітковини. Корм класу холістик можуть їсти навіть люди (хоч він і видасться прісним через відсутність у складі звичних нам солі та спецій).

Як обрати корм з урахуванням індивідуальних потреб собаки

Велика кількість видів корму обумовлена тим, що кожен улюбленець має свої особливості й смаки, тож треба шукати корм, який їх задовольнятиме. Щоб правильно купити корм для собаки, слід зважати на:

  • вік;
  • породу;
  • схильність до захворювань;
  • спосіб життя;
  • наявність стерилізації;
  • чутливість до певних продуктів тощо.

Деякі бренди пропонують спеціальну лінійку лікувальних кормів, але їх можна давати вихованцям тільки за призначенням ветеринарного лікаря. Зважайте, що вживання корму, який не відповідає віку, породним особливостям, може спричинити порушення травлення та обміну речовин.

Сухий чи вологий корм давати

В магазинах доступні різноманітні сухі та вологі корми, і власники песиків часто замислюються, який варіант краще обрати. Обидва види корму мають певні переваги. Сухий зручно ділити на порції, і посуд мити після нього дуже легко. Сухі гранули добре зберігаються у відкритих пачках при кімнатній температурі, їх можна брати із собою в дорогу або насипати в «розумну годівницю», якщо вас не буде вдома тривалий час. Однак слід дбати, аби в улюбленця було багато води, бо її нестача може призвести до проблем із травленням.

Вологий корм для собак дуже соковитий та ароматний, легко засвоюється, тому його рекомендують тваринам із поганим апетитом, після хвороби, а також маленьким цуценятам, яким ще важко гризти сухі подушечки. Однак постійне вживання мокрого корму провокує появу нальоту на зубах та яснах та запалення ротової порожнини.

Оптимальний варіант – сполучати сухий корм і консерви або паучі, урізноманітнюючи харчування улюбленця. Важливо, щоб обидва корми були від одного бренду, це дозволить уникнути непередбачуваних реакцій організму.

 

Обираємо смак

В цьому питанні слід цілком покластися на собаку. Він сам має обрати, який смак подобається йому найбільше. Задля цього придбайте маленькі упаковки корму з різним складом і пропонуйте по черзі. Коли хвостик визначиться, ви зможете придбати велику пачку за економною ціною. До речі, в магазині «Мастерзоо» запропоновано великий вибір кормів провідних українських та закордонних виробників, зокрема Savory, Brit, Optimeal, GimDog, Royal Canin, Profine та ін.

З каталогу магазину обирайте смак для улюбленця:

  • індичка;
  • кролик;
  • ягня;
  • яловичина;
  • оселедець;
  • тунець;
  • курка;
  • лосось;
  • фазан тощо.

В наявності корми для собак із зайвою вагою, чутливим травленням, проблемами зі шкірою чи суглобами. Це дієтичні раціони: курячі, з ягням чи кроликом, збільшеною кількістю вітамінів та клітковини.

Робіть замовлення у зручний час та обирайте спосіб отримання покупки: на «Новій пошті», кур’єром або у найближчому до вас магазину мережі «Мастерзоо». Для зареєстрованих на сайті покупців діють постійні знижки, а у розділі «Акції» запропоновано найпопулярніші товари за зниженими цінами.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром