Відродження: мешканці конфліктують з директором поліклініки за підвал

23 Лютого 2016, 19:54
7882

Мешканці, яким належить частина будівлі на проспекті Відродження, 51, де розташований медзаклад, звинувачують його керівника у тому, що він не пускає їх до підвалу, де прокладені усі комунікації.

На проспекті Відродження комунальне підприємство «Волинська обласна стоматологічна поліклініка» офіційно зареєстроване 2007 року. Раніше ця будівля належала обласному училищі культури та мистецтв. Перший конфлікт із мешканцями виник, коли не житлові приміщення  приватизували під квартири, пише сайт ВОДТРК.

Ігор Дворко, директор стоматполіклініки, каже, що скаржиться мешканець, теща якого отримала житло.

«Вона взагалі живе у Нововволинську. Працює у культурі, але відношення до луцької культури не має. Якщо в гуртожитку дають 18 квадратних метрів, то їй дали аж 90. Приватизували за 16 гривень 67 копійок», – стверджує Ігор Дворко.

Судова тяганина завершилася на користь мешканців. Керівництво медуставнови з цим змирилося. Утім конфлікт став набирати обертів, коли у підвалі почали робити ремонт. Мешканці переконані, що це роблять без дозволів і з порушеннями.

 «Перед початком ремонтних робіт має бути декларація. Має бути введено в експлуатацію це приміщення, як я розумію. Як можна лікувати людей у приміщенні, яке не введене в експлуатацію?» – ставить запитання Олег Олексюк, мешканець будинку.

Мешканці кажуть, що їх не пускають до підвального приміщення, де проведені комунікації.

«Не можна одноосібно вирішувати ситуацію: я вирішив, так і робитиму. Має бути цивілізовано. Де дозволи, де рішення різних будівельних структур. П’ять років вони працюють, не маючи нічого», – каже Олег Олексюк.

«Я сказав їх, що буду пускати. Але не заходити як власник. Бо я, бачте, плачу податки», – апелює директор медзакладу.

 Ігор Дворко каже, що підвал у власності громади, його передали поліклініці на баланс.
 
Щоб розв’язати цей конфлікт, в облраді створили тимчасову комісію.

Депутати ознайомилися з аргументами сторін. Директор закладу апелював, що усі документи на приміщення є, а ремонтні роботи ведуть законно, про що свідчить відповідна проектно-кошторисна документація. Мовляв, завдяки використання підвального приміщення поліклініка може значно розширити свої можливості.

«Як тільки ми завершимо ремонт, відразу відкриваємо шість робочих місць», – пообіцяв директор стоматполіклініки.

Він хоче перенести в цокольне приміщення актовий зал. А в актовому залі планують створити три кабінети дитячої стоматології, де  під наркозом лікуватимуть дітей з особливими потребами.

Голова тимчасової комісії В’ячеслав Рубльов зауважив, що поки рано робити висновки. Питання далі вивчатимуть.

«Ми побачили, що дозволи частково є. Деякі документи ми просимо керівника надати. Зрозуміло одне: як жильці, так і керівник комунального підприємства повинні вести між собою діалог і знайти порозуміння по тих комунікаціях, які є спільними», – сказав В’ячеслав Рубльов.

Висновки щодо цієї ситуації депутати обіцяють незабаром озвучити.

 

Коментарі
24 Лютого 2016, 11:28
нехай Олексюк дасть пояснення про незаконне переведення статусу нежитлового приміщення в житлове і чому облрада не апелювала на рішення купленого судді після дзвінка Очкастого глиста, крім цього розповість про свої плани приватизації підвалу
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром