У Луцькому НТУ військові пройшли курс командира бойової групи

10 Квітня 2023, 17:18
У Луцькому НТУ військові пройшли курс командира бойової групи 761
У Луцькому НТУ військові пройшли курс командира бойової групи

Протягом двох тижнів на базі Луцького національного технічного університету фінські інструктори навчали командувати підрозділом під час бойових дій 39 курсантів, серед яких нацгвардійці, прикордонники та курсанти кафедри військової підготовки ЛНТУ. 

У неділю, 9 квітня, вони отримали сертифікати про успішне проходження курсу командира бойової групи. Про це йдеться на сайті вишу. 

За цей період учасники курсу навчилися аналізувати ситуацію на полі бою з точки зору командира та віддавати чіткі та зрозумілі накази своїм підопічним, відповідно до тієї чи іншої обстановки. Кожен з них відзначив професійність інструкторів та наголосив на доцільності такого навчання у час, коли Україна виборює незалежність.

Передусім, привітала курсантів із успішним проходженням бойової підготовки ректорка ЛНТУ Ірина Вахович. Вона висловила свою підтримку усім організаторам, подякувала першій проректорці ЛНТУ Надії Ковальчук за допомогу в організації курсів та побажала якнайшвидшої перемоги України.

Організувати навчання допоміг член наглядової ради ЛНТУ Вячеслав Рубльов, який і запросив іноземних інструкторів до України. Вони приїхали до України минулого року і за цей час тренували понад п’ять тисяч військових, які зараз захищають нашу країну на різних напрямках фронту. Зокрема, ці військовослужбовці відвойовували Харківщину та Сумщину.

За вклад в обороноздатність України Вячеслав Рубльов вручив литовському військовому інструктору, голові організації «Вовки світла» Гінтаутасу Мауріцасу нагрудний знак «За сприяння війську» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та нагороду від Міністерства оборони України. Вже понад рік литовець знаходиться на Волині, зараз Гінтаутас Маурікас виконує адміністративні функції, шукаючи інструкторів, які можуть приїхати до України, а також займається гуманітарною та військовою допомогою для українських військових.

Також подяку за допомогу Україні отримав полковник фінської армії у відставці Ерік Леппяярві, який і проводив курс командира бойової групи. Інструктор відзначив, що раніше йому не доводилося бачити учнів такого високого рівня. Він тренував військових у багатьох країнах, але бажання українців отримати військових отримувати навички вразило його найбільше.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024