Керівників тендерного комітету звинувачують у змові з постачальниками

23 Лютого 2016, 17:31
1686 Джерело: kurs.if.ua

Депутат міської ради Павло Данильчук припустив, що представники тендерного комітету змовилися  з постачальниками продукції до дитсадків та шкіл.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у вівторок, 23 лютого.

Члени комісії обговорили проблеми, які часто виникають під час закупівлі продуктів харчування для шкіл та дитячих садків. Начальник управління освіти міста Олег Гребенюк зазначив, що така проблема є, але перевіряти, чи дотримуються постачальники законів, справа правоохоронців.

«У нас п’ять постачальників молочної продукції у Волинській області. І вони не те що цікавляться де і який тендер, вони цей процес контролюють. Але це вже функції правоохоронних органів. Чи є змова чи нема – ми цього відстежувати не можемо. Правоохоронці відштовхуються від кількості учасників, які прийшли на цей тендер і від того, яку ціну вони поставили. А чи домовлялися постачальники між собою про ціну – це вже інша справа», – повідомив Олег Гребенюк.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що на його думку, мова йде не тільки про змову постачальників, а й про домовленості між головами тендерних комітетів і постачальниками.

«Тільки відповідні структури можуть звинувачувати певних керівників у корупційних діях. Але хвилює наступне – управління освіти супроводжують скандали. Не перший раз зривалися величезні тендери на закупівлю харчування. Хвилює, що керівники тендерного комітету, на мою суб’єктивну думку, можуть бути причетні до змови з постачальниками або лобіювати їхні інтереси. Коли перемагають певні структури, які пропонують продукцію на дві-тори гривні дорожчу, то це є ненормально», – розповів депутат.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром