У Луцьку відбудеться творча зустріч із письменницею та керівницею наукової школи Марією Моклицею

06 Квітня 2023, 15:06
Марія Моклиця 821
Марія Моклиця

Волинська  наукова бібліотека імені Олени Пчілки запрошує на творчу зустріч з письменницею, докторкою філологічних наук,професоркою кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури ВНУ імені Лесі Українки Марією Моклицею.

Подія відбудеться 11 квітня о 15:00 у актовій залі бібліотеки (вул. Шопена,11). Про це Район.Луцьк інформують організатори.

«Під час творчої зустрічі  Марія Моклиця постане перш за все у амплуа письменниці. Відбудеться розмова про її книги поезій  «Осіння графіка», «Сільська топоГноміка», що поєднали в собі «філософське джерело, епічну глибину, ліричну проникливість» та прози «Три сходинки, п’ять свічок», що «потішить, розважить, розчулить, змусить замислитись і зіграти нову для вас роль», – йдеться в анонсі. 

Марія Моклиця – керівниця наукової школи «Модернізм в українській та зарубіжній літературі», організаторка численних всеукраїнських і міжнародних конференцій, зокрема першої всеукраїнської наукової конференції, присвяченої творчості Володимира Свідзинського. Під керівництвом Марії Моклиці здійснювалось виконання двох наукових тем, присвячених творчості Лесі Українки : «Леся Українка і зарубіжні літератури» (2009-2010), «Леся Українка і персоналії літературного процесу в Україні кінця ХІХ – початку ХХ ст» (2018-2020). Авторська концепція модернізму професорки Марії Моклиці –  суттєвий внесок у теорію модернізму, оскільки на її основі можна досліджувати  цей важливий етап в історії української літератури.  

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024