У Луцьку міряють глибину ям: їх ліквідовуватимуть

06 Квітня 2023, 12:36
Вимірювання вибоїн 795
Вимірювання вибоїн

На Волині патрульні поліцейські обстежують стан автодоріг після зими.

Про це розповів Суспільному інспектор відділу безпеки дорожнього руху Сергій Матіюк. Обстеження триватиме до кінця квітня.

Інспекція доріг почалася наприкінці березня. За цей час патрульні склали 12 вимог на усунення недоліків в утриманні доріг, які спрямували балансоутримувачам.

5 квітня патрульні обстежували дороги у Луцьку. На вулиці Львівській виявили глибокі вибоїни.

«Було кілька випадків, що водії в'їжджали і тим самим пошкоджували автомобіль.Чим вони небезпечні – тим, що автомобіль буде намагатися об'їхати цю ділянку дороги і тим самим зачепити інший бічний транспорт», – каже Олександр Матіюк.

Вимірюють вибоїни з допомогою дорожньої рейки.

За результатами обстеження інспектори складають акт. 

«По цьому акту обстеження будуть направлятися вимоги-приписи на ліквідацію недоліків. Якщо це магістральна вулиця, як в цьому випаду, то на усунення є не більше як 7 днів», – говорить старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Олег Сотнічук. Додає: усувати такі вибоїни після припису повинні працівники департаменту ЖКГ.

Оглянули патрульні також вулицю Володимирську. Тиждень тому тут вже виписували припис на усунення недоліків. На вулиці Теремнівські на містку біля люка виявили просідання асфальту.

 

Якщо комунальники не усунуть недоліки після отриманих від правоохоронців вимог, патрульні складають адмінматеріали за невиконання припису і направляють їх до суду. За це передбачено штраф від 255 до 340 гривень.

За інформацією керівника департаменту житлово-комунального господарства Миколи Осіюка, цього року на поточний ремонт доріг в Луцьку передбачили 60 мільйонів гривень.

Працівники «Луцькавтодорсервісу» 5 квітня на вулиці Винниченка вкладали асфальт. 

«Проводимо поточний ремонт – піднімаємо люки, які попросідали і заважають нормальному руху. За сьогодні це вже восьмий люк, який ми підняли», – розповів виконроб Андрій Кунаков.

Зі слів виконроба, за сприятливих погодних умов працівники найближчим часом приступлять до ямкового ремонту автодоріг на вулиці Глушець, Рівненська і проспектах Відродження й Молоді.

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024