Як осучаснюють медичні заклади Луцького району

01 Березня 2018, 08:17
Вирішують проблеми 2484
Вирішують проблеми

Якісна техніка та швидкісний інтернет. Медичні заклади Луцького району облаштували інформаційними системами та вай-фаєм, адже це – одна з умов медичної реформи. Про це на засіданні колегії Луцької райдержадміністрації розповіла головний лікар районного центру медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк. Повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Усією технікою забезпечили,  але чи будуть цим користуватись громадяни. За словами сімейного лікаря Сергія Адамчука, на одну людину в середньому припадає 5 карток з різних лікувальних установ, з новою системою кожен зможе переглянути свої дані зайшовши на власну інтернет-сторінку. Але не кожен пенсіонер так активно шукатиме себе у базі даних та створюватиме власні сторінки?

Чи допоможе лише технічна складова зробити медицину в Україні якісною? Адже, окрім впровадження електронних систем, медицина має низку болючих проблем. Одна з них – нешвидка швидка. Світовий стандарт для приїзду автівки швидкої допомоги – 8 хвилин. В українських містах машина доїжджає за 10, а в селі за цілих 20 хвилин! Все спихають на дороги та відсутність спецтранспорту.  І вже ці питання вирішити складніше, ніж увімкнути вай-фай у ФАПі.

Ще одна з важливих проблем – люди не знають для чого їм сімейний лікар та які його функції. Медичну реформу найкраще розуміють медики, а от донести суть до пересічних людей  не зовсім вдалося.

Як відомо, благими намірами встелена дорога до пекла. Чи не приведуть благі наміри медичної реформи до руйнування навіть сьогоднішньої малоефективної, але працюючої системи охорони здоров’я – покаже вже найближчий час.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром