Луцький футбольний клуб «Форвард» організував свій перший турнір

28 Лютого 2018, 18:23
Змагання, які організував клуб «Форвард, зібрали чимало учасників 10624
Змагання, які організував клуб «Форвард, зібрали чимало учасників

Майже двадцять дитячих колективів визначили кращих серед дітей 2009-го та 2010-го років народження.

Змагання проводилися 23-25 лютого у спортивних залах СНУ імені Лесі Українки. Організатором турніру став не так давно створений луцький клуб «Форвард», а підтримку надали вищезгаданий університет в особі ректора Ігоря Коцана, торгова марка «Забіяка» та Федерація футболу Волині, президент якої Віталій Кварцяний був присутнім на церемонії відкриття змагань. Багаторічний тренер головної футбольної команди області – «Волині» – відзначив, що такі турніри дуже корисні для розвитку дітей і саме на них можуть засяяти нові зірки вітчизняного футболу.

Самі ж змагання проводилися у двох вікових категоріях. Серед дітей 2009-го року народження за першість змагалося десять колективів, а серед юних футболістів 2010-го року народження – дев’ять команд, серед яких, окрім луцьких «Форварда», «Волині», «Юніор-Мідаса», «Універсалу» та ДЮСШ №2 були також гості з Нововолинська, Турійська, Голоб, Смиги, а також дитячого клубу «Атлетик» з Одеси.

2
Команда «Форвард» 2009-го року народження
Команда «Форвард» 2009-го року народження

 

Три дні змагань та яскравих емоцій визначили переможців у кожній з вікових категорій. Так, серед дітей 2010-го року народження тріумфувала якраз команда-організатор турніру «Форвард» під керівництвом Романа Кузьмича. Другими у змаганнях стали вихованці ДЮФК «Волинь» з Нововолинська, третіми – одеські юні футболісти «Атлетика».

У старшій віковій категорії усі сходинки медального п’єдесталу посіли луцькі колективи. Так, третє місце дісталося команді «Юніор-Мідас» під керівництвом Юрія Павельчука. А у фіналі змагань між собою зійшлися гравці команди «Форвард», яку очолює Олександр Лисенко, та діти з «Волині» (тренери – Віктор Попко та Олександр Ярмощук). У наповненому дитячими та батьківськими (а зал спорткомплексу СНУ зібрав чималу аудиторію прихильників юних талантів!) емоціями поєдинку перемогу з рахунком 2:1 святкували хлопчаки з «Волині».

Нагороди дітям вручав один із їх кумирів - Артем Федецький
Нагороди дітям вручав один із їх кумирів - Артем Федецький

 

«Це дуже хороша можливість для дітей продемонструвати свої вміння й навички, які вони розвивають на тренуваннях саме в грі з різними суперниками. Без турнірів не буває росту футболістів, адже вони отримують ігрову практику та вдосконалюються. Також це сприяє розвитку міні-футболу та футболу, залучення дітей у заняття спортом й ведення здорового способу життя, допомагає забрати їх від комп'ютерів, планшетів, шкідливих впливів та розвивати в першу чергу здорову націю та дати можливість рости майбутнім зірочкам. Завжди на таких змаганнях атмосфера чудова для дітей, це справжні пориви емоцій та адреналіну також у їх батьків, які спостерігають за грою своїх нащадків. Молодий клуб «Форвард» намагатиметься організовувати такі і ще кращі та масштабніші турніри у нашому місті для різних вікових категорій, залучати дітей з сусідніх районів, областей та країн», - розповів після змагань головний тренер клубу «Форвард» Олександр Лисенко.

Нагородження юних футболістів у спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки
Нагородження юних футболістів у спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки

 

Найприємнішою частиною турніру, звичайно ж, стало нагородження. Усі без виключення діти отримали індивідуальні нагороди та призи, а ще більш вагомою така урочиста частина стала завдяки тому, що до Ігоря Коцана, заступника президента Федерації футболу Волині Василя Кохановського та представника ТМ «Забіяка» приєднався і луцький зірковий футболіст Артем Федецький. Хтозна, можливо, хтось із цих діток уже зовсім скоро, як і син легендарного бомбардира «Волині», гратиме за збірну України чи у фіналі єврокубка…

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром