Луцькі студенти зустрілися з речницями 14 бригади імені князя Романа Великого

31 Березня 2023, 09:02
Учасники заходу 720
Учасники заходу

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки речниці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Катерина Литвинчук і Надія Замрига поспілкувалися зі студентами спеціальностей 061 Журналістика та 256 Національна безпека.

Зустріч також відвідали ректор Анатолій Цьось і проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Про це йдеться на сайті навчального закладу.

Спікерки поділилися зі студентами досвідом роботи на інформаційному фронті, розповіли про особливості журналістики під час війни та надали професійні поради.

«В умовах війни дуже важливо бути медіаграмотними, обізнаними та правильно формувати власну думку. Не нашкодити – ось що найголовніше у військовій журналістиці», – зазначила Надія Замрига.

Речниці завжди пліч-о-пліч зі своєю бригадою, щодня виїздять на позиції. На запитання студентів, як не зневіритись і не опустити руки, Катерина Литвинчук, не роздумуючи, відповіла: «Опустити руки – це не про нас. Ми не можемо зневіритися, бо саме ми створюємо підтримку та настрій для нашої бригади». Надія Замрига додала: «За військовими починається мир, за ними й відновлюється життя».

Також дуже важливо вибудувати хороші стосунки з бійцями і командиром бригади, не підвести їх. Уся спільна робота побудована винятково на довірі. Військовий журналіст повинен бути відкритим і вміти знайти правильний підхід.

«Учіться сьогодні бути не тими людьми, які просто показують факти, а людьми, які кожною своєю дією та словом роблять суспільство кращим», – дала настанови для студентів Надія Замрига.

Наприкінці зустрічі гості зробили подарунок для університету – державний прапор України з власними автографами. Усі учасники розмови зробили спільне фото, подякували спікеркам і поділилися враженнями.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024