На сесії у Луцькраді не розглядатимуть скандальний проєкт рішення щодо приміщення коледжу харчових технологій

30 Березня 2023, 13:45
Приміщення на Кафедральній 823
Приміщення на Кафедральній

На засіданні сесії Луцької міської ради не розглядатимуть звернення до Прем’єр-міністра України та міністра освіти і науки України «Про перешкоджання розвитку туризму та руйнування міжнародного іміджу міста Луцька та України».

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

У дописі він зауважує: поява спірного проєкту рішення «викликана повністю неадекватною поведінкою та протиправними діями керівника коледжу, який вважає, що коледж це його власність, а не державний навчальний заклад». Втім, на сесії його не розглядатимуть, бо колектив та студенти навчального закладу «не можуть бути заручниками неадекватної поведінки одного лише керівника». 

 «Його протиправними діями буде займатись поліція та міністерство освіти та науки України», – додав Поліщук.

Нагадаємо, у скандальному зверненні йдеться: навчальний заклад розміщений у приміщенні, яке знаходиться у державній власності та є пам’яткою національного значення, та «діяльність Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій в історичній будівлі має негативні наслідки не лише для функціонування фактично відновленої з руїн та профінансованої європейською спільнотою історичної пам’ятки, але й підриває сформований позитивний імідж міста та України, як надійного партнера, який бережливо ставиться до майна отриманого за рахунок співпраці з країнами Євросоюзу». 

Виходячи з цього, у зверненні висуваються такі вимоги:

  • Негайно заборонити несанкціоноване втручання в роботу відреставрованого музейного комплексу.
  • Розглянути можливість якнайшвидшої передачі історичної будівлі по вулиці Кафедральна, 6, на баланс Луцької міської ради з одночасною зміною розташування відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» на інше приміщення.
  • Ініціювати звільнення з посади директора навчального закладу через зумисне перешкоджання діяльності відреставрованого музею, що призводить до руйнування позитивного іміджу міста та України.

Проєкт рішення викликав бурхливу реакцію громадськості та деяких депутатів, які назвали його одним із найганебніших у цій каденції. 

В офіційній заяві навчального закладу усі звинувачення спростували. 

Читайте такожВолинський коледж харчових технологій хочуть виселити: позиції сторін

 

 
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром