Ні на харчування, ні на памперси: скільки держава платить луцьким мамам

28 Лютого 2018, 00:03
Гроші дістають з гаманця 2450 Джерело: teddyclub.info
Гроші дістають з гаманця

Соціальна допомога на дітей в Україні мінімальна. Народивши дитину, не важливо першу чи четверту, сім'я отримує 41 тисячу 280 гривень. Повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Ці кошти виплачують поетапно впродовж трьох років. У перші роки життя дитини мама працювати не може, так як доглядає за малюком. Та суми сьогоднішніх соціальних виплат такі, що матері не можуть й зосередитись на вихованні дитини. Підтверджує це і молода мама Наталія Голодюк. Жінка каже, що за такі гроші і в магазин толком не сходиш.

Очікувати, що в майбутньому році вона збільшиться, так само не доводиться. Всього у Луцьку отримують соціальну допомогу 21 тисяча 644 особи. З них десять з половиною користуються послугою одноразової допомоги при народженні дитини. Така мінімальна сума нарахувань ще одна причина, чому лучанки не спішать народжувати. У світовій практиці, пристойна соціальна допомога при народженні дітей спонукає сім’ї продовжувати рід. А мала народжуваність в країні значно погіршує її демографічну ситуацію. 

Сьогодні одна дитина в сім’ї традиція, три рідкість. Низький рівень народжуваності одним з факторів, через які Україна щорічно посідає місця в першій п’ятірці списку країн з найбільшими темпами природного скорочення населення. А однією з причин цього низького рівня малі соціальні виплати. Тому, із збільшенням розміру державної допомоги, сім’ї більше часу приділяли б дітям, а не думали де заробити чергову копійку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром