У Луцькій громаді стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання

27 Березня 2023, 17:14
У Луцькій громаді стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання 1123
У Луцькій громаді стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Під гаслом «Дитина читає – Україна перемагає!» на Волині стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

З 27 березня по 2 квітня відбуватимуться різні заходи: творчі зустрічі з письменниками, презентації книг,вікторини, майстерки та багато іншого. Про це Район.Луцьк інформує пресслужба Волинської обласної бібліотеки для дітей.

Відкриття тижня у Волинській обласній бібліотеці для дітей розпочалося святом тих, хто любить читати і тих, хто створює книгу, адже на зустріч з учнями 6-А класу Луцького ліцею № 4 імені Модеста Левицького завітала Надія Павлівна Гуменюк – українська письменниця, публіцистка та членкиня Національної спілки письменників України, заслужена журналістка України, лауреатка премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та інших престижних літературних премій.

Під час творчої зустрічі «Цей дивний світ у вічній круговерті…» гостя розповідала дітям про свій творчий шлях, створення книг та презентувала нову книжку «Сохатик і «зуб дракона»». Розмова була цікавою й насиченою, діти читали вірші Надії Павлівни та ставили безліч запитань, на які письменниця залюбки відповідала. Автограф сесія стала гарним завершенням зустрічі, а фонд Волинської обласної бібліотеки для дітей поповнився двома новими книгами Надії Гуменюк «Сохатик і «зуб дракона»» та «Літо з амазонками» з найкращими побажаннями письменниці читачам книгозбірні.

Традиційно Всеукраїнський тиждень дитячого читання проводиться в останній тиждень березня у всіх бібліотеках, що обслуговують дітей. Ця подія має на меті підвищити у суспільстві статус читання, книги, бібліотеки як ціннісних орієнтирів, інтелектуальних продуктів, що мають бути в полі зору кожного успішного свідомого українця. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром