Активіст Сергій Рижков пояснив, чому трапився вуличний конфлікт за його участі

22 Лютого 2016, 20:06
5770

Активіст «Самооборони» Сергій Рижков розповів подробиці конфлікту, під час якого невідомі хотіли спровокувати з ним бійку.

У понеділок, 22 лютого, близько після 16:00 Сергій Рижков став учаснком конфлікту на проспекті Перемоги.

«Підійшов до хлопця, який проходить по кримінальній справі. Ми знаємо це, адже його машина була затримана по цій справі. Цей хлопець, побачивши мене, викликав, так мені сказав, поліцію. Але приїхала не поліція, а громадська організація «Варта порядку». Через 5-6 хвилин приїхала людина, яку я не знаю, і почала провокувати бійку», – пояснив причину конфлікту активіст.

Сергій Рижков запевнив, що з ним все гаразд, тілесних ушкоджень він не отримав.

На його думку, ця ситуація пов’язана з атестацією поліцейських, яка зараз триває на Волині. Активіст також пообіцяв, що через кілька днів більше детально разом з колегами прокоментує процес переатестації поліцейських.

Пізніше конфлікт прокоментувала прес-служба обласного управління поліції, у повідомленні якої йшлося про те, що на екстрену лінію диспетчерської служби «102» Головного управління Національної поліції у Волинській області зателефонував 21-річний місцевий мешканець та повідомив про конфлікт на зупинці громадського транспорту на проспекті Перемоги в Луцьку з незнайомим йому громадським активістом.

На місце інциденту виїхали співробітники поліції. Вони з’ясували, що в двох чоловіків виникла суперечка, яка переросла в шарпанину. Правоохоронці доставили обох учасників конфлікту до Луцького відділу поліції для з’ясування всіх обставини пригоди.

«Я прийшов на зупинку, мав їхати на зустріч. Під’їхала невідома мені машина. Вийшов з неї чоловік і перейшов дорогу, почав звинувачувати мене, що винен йому гроші й начебто побив якусь машину. Я сказав, що його не знаю. Він сказав, що є громадським діячем. Я ж кажу, для чого ви ходите за мною, їздите. Він намагався забрати в мене телефон коли дзвонив у поліцію. Першу агресію проявляв сам Сергій, громадський цей діяч. Пізніше він мені наніс удар», – пояснив 21-річний мешканець Луцька, який викликав поліцію.

Громадський активіст відмовився коментувати інцидент, однак зауважив, що конфлікт пов'язаний, на його думку, з побиттям минулого тижня в Луцьку двох активістів «Самооборони Волині».

«Всі пояснення дам через два дні. Але я єдине що можу сказати, що цей конфлікт, пов'язаний з побиттям наших активістів у ночі минулого четверга й ще погрозами деяким членам атестаційних комісій. Поки я ніякий коментар давати не буду», – сказав громадський активіст. Він не є членом атестаційної комісії.

Інформацію про інцидент внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

«Між ними виникла суперечка, яка згодом переросла в нанесення тілесних ушкоджень. Це – проста конфліктна ситуація, яка часто виникає між різними людьми. Зараз ситуація контрольована, всі учасники інциденту знаходяться в Луцькому відділі поліції. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ознаками ст. 296 (хуліганство) Кримінального Кодексу України. Ситуація буде з’ясована й потім буде прийнято процесуальне рішення», – зазначив начальник Луцького відділу поліції Ігор Муковоз.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини пригоди. Розслідування інциденту взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига.

Нагадаємо, 18 лютого в Луцьку двоє громадських активістів – Богдан Климчук і Сергій Чуріков – зазнали майже одночасних нападів.

Климчук, Чуріков і Рижков – представники волинської «Самооборони». Вони були серед активістів мітингу за прозору атестацію екс-МРЕВ та моніторили атестацію поліції на Волині. Також Климчук був членом однієї з комісій.

Нагадаємо, активіста Сергія Чурікова побили на вулиці Потебні. Інцидент трапився 18 лютого. Того ж дня напали і на Богдана Климчука.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​  

Коментарі
23 Лютого 2016, 11:01
ВТІКАВ ПІДЖАВШИ ХВОСТА ЯК БЛОХАСТА СОБАКА)))
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024