У Луцькій громаді діти зниклих безвісти військових мають право на фінансову допомогу

23 Березня 2023, 16:45
Фото ілюстративне 1123
Фото ілюстративне

Діти, батьки яких вважаються зниклими безвісти, відповідно до міської програми, мають право на отримання щомісячної фінансової допомоги в розмірі прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. 

Йдеться про дітей віком до 6 років та від 6 до 18 років. Якщо дитина навчається в закладах вищої чи передвищої освіти, тоді міська рада має право проводити таку виплату до 23 років. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

Також Департамент соціальної політики має право щомісячно надавати 800 гривень на кожного члена сім’ї безвісти зниклого військовослужбовця на оплату житлово-комунальних послуг.

«Крім того, ви маєте право на матеріальну допомогу на лікування, а діти – на безкоштовне харчування у закладах освіти та безкоштовний проїзд у нашій громаді. Місцеві програми діють для тих, хто зареєстрований в Луцькій міській територіальній громаді», – наголосила під час зустрічі із рідними зниклих військових депутатка Вікторія Майборода.

Також існують державні форми підтримки. Діти, які були на утриманні безвісти зниклих, мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника. Маючи посвідчення члена сім’ї безвісти зниклого, надається 50% знижки на житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Якими пільгами користуються особи з інвалідністю внаслідок війни

 

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром