У луцькому дитсадку №5 відбулося «Шоу талантів»

23 Березня 2023, 15:41
Шоу талантів 869
Шоу талантів

Продовжують реалізовувати проєкт «Підприємливі діти: Луцьк–Люблін», особливістю якого у 2023 році є залучення до нього вихованців дитячих садків. 

Відповідно до умов цієї міжнародної програми, її учасниками можуть бути діти віком від 5,5 років. Участь у проєкті беруть два дитсадки Луцька – №5 та №10.  Про це йдеться на сайті міської ради. 

22 березня у ДНЗ №5 відбулося «Шоу талантів» – музичне дійство, на якому діти презентували свої таланти та вміння, які в подальшому житті можуть знадобитися для започаткування своєї справи. Шоу організували вихователі садочка спільно зі студентами ВНУ ім. Лесі Українки, котрі беруть участь у міжнародному проєкті. Виступи вихованців групи «Ластів’ятка» засвідчили їх обдарованість та різносторонність захоплень. Діти танцювали, співали, читали вірші, показували свої малюнки, вироби з бісеру, годівнички для птахів, демонстрували вміння в гімнастиці та футболі. 

У нагороду кожен учасник шоу отримав символічну зірку. В кінці програми діти виклали з них зіркову доріжку, яка зрештою привела їх до місця, де на них чекав сюрприз – фотозона з написом «Я — талант» і безліччю сріблястих кульок навколо. 

«У цьому шоу ми намагалися дати можливість кожній дитині реалізувати себе настільки, наскільки вона сама зможе це зробити. Це потрібно для того, щоб дитина відчула свою значущість і сказала сама собі: “Я – талановита”. Надалі свої обдарування вона зможе проявити у житті, можливо, перетворивши у власну справу», – зазначила вихователька-методистка ДНЗ №5 Наталія Киця.

Як зауважила освітня координаторка проєкту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін», професорка Волинського національного університету імені Лесі Українки Валентина Вітюк, залучення дошкільнят відбувається за прикладом Польщі. У місті-партнері Любліні малят шестирічного віку уже навчають основ підприємництва.

У садочках Луцька теоретичні заняття проводять студенти ВНУ, які пройшли відповідну підготовку. Інформація подається у доступній формі, тому діти навчаються з інтересом. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром