Останню шану віддали військовому з Лища Андрію Таренді

23 Березня 2023, 11:27
Останню шану віддали військовому з Лища Андрію Таренді 2731
Останню шану віддали військовому з Лища Андрію Таренді

У Підгайцівській громаді в останню путь провели 30-річного військовослужбовця, мешканця села Лище, Таренду Андрія Володимировича.

Віддати останню шану воїну на похорон 22 березня прийшли його рідні, побратими, представники місцевої влади та небайдужі громадяни. Про це йдеться на сайті Підгайцівської громади. 

«Чекали... Сподівалися... Не вірили до останнього... Та, на жаль, дива не сталося. Сумна звістка сколихнула всіх жителів сіл Лище та Воротнів – загинув наш ГЕРОЙ, син колеги: Андрій Таренда. Молодий, сміливий хлопець, якому обірвала життя страшна війна. Він не злякався і одним із перших став на захист України, сказавши родині: "А хто, як не я?!." Андрій вважав це своїм обов'язком. А наш обов'язок – пам'ятати щирого, доброго, усміхненого хлопця, який був старанним учнем, вірним другом, добрим сусідом, старшим братом, найкращим сином своєї матері і справжнім сміливим ГЕРОЄМ», - повідомили на сторінці Лищенського ліцею, у якому навчався Андрій Таренда.

Коридором шани, зі сльозами на очах, схилившись на колінах, зустрічали українці траурний кортеж, який прямував вулицями рідного села.

Дорогою повз рідну школу для захисника прозвучав останній шкільний дзвінок, а віддати шану Андрієві, схилившись на коліна, вийшли педагоги та школярі.

Відспівали захисника у храмі Різдва Іоанна Хрестителя села Лище.

Опісля жалобна процесія попрямувала до місцевого кладовища, де відбувся чин поховання. Настоятель місцевого Храму отець Олександр у своїй промові зазначив, що Андрій пожертвував найдорожчим – своїм життям заради держави і всіх нас.

Священнослужитель звернув увагу присутніх на те, що героєм людина стає тоді, коли вирішує, ризикуючи власним життям, стати на захист всіх, кого любить.

Протоієрей Андрій Мовчанюк у своєму звернені сказав: «Сьогодні душа спочилого Андрія знаходить спокій разом із Богом, а тіло віддається рідній землі, де минули його дитячі роки. Сьогодні ми бачимо, наш захисник – одноліток України, яка щодня стає міцнішою, стає сильною нацією. Низький уклін родині, мамі за те, що виховала Героя. Українець, Україна перед жодним ворогом на коліна не стане, а лиш перед Богом, молячись і вшановуючи своїх Героїв, таких, як Андрій».

Усі учасники похоронної процесії на колінах помолилися за захисника.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром