Мрія голови Княгининівської ОТГ здійснилася: старенькі жителі громади поїхали в подорож

26 Лютого 2018, 23:24
Люди похилого віку села Княгининок відправилися в подорож 4027
Люди похилого віку села Княгининок відправилися в подорож

Люди похилого віку села Княгининок побували у заповіднику «Стародавній Володимир» та Зимненському жіночому монастирі.

Про це на сторінці громади у Facebook написала завідувачка клубу в селі Сирники Оксана Глушко.

Екскурсію організував Центр культури, дозвілля та спорту Княгининівської ОТГ, а зініціювала голова громади Олена Твердохліб.

«Коли я жила за кордоном, і в мене не було грошей подорожувати, бо я туди на заробітки поїхала, то часто їздила на подібні тури вихідного дня з подругою, які організовував ОМС для людей похилого віку. Тобто якщо група з людей похилого віку не збиралася повністю, то поїхати пропонували й іншим охочим. Отак ми і їздили. Вони оплачували цим людям транспорт, а вступні квитки вже старенькі оплачували самі. Тому я зініціювала подібну екскурсію в нашій  ОТГ», – прокоментувала журналістам Район.Луцьк Олена Твердохліб.

Оксана Глушко зазначила в дописі, що нарешті збулася мрія очільниці ОТГ, адже вона ще з 2015 року мріяла організувати таку екскурсію. Керівниця ОТГ хотіла, щоб старенькі жителі громади не сиділи на лавках і не пліткували, а культурно відпочивали і спілкувалися під час якоїсь подорожі.

За інформацією завідувачки, організаційні питання та екскурсійний супровід взяла на себе активна жителька громади, голова правління ГО «Спілка в’язнів – жертв нацизму» Валентина Лазарук, яка творчо та з любов’ю підійшла до організаційних моментів.

У подорож поїхали 36 жителів громади, зокрема з селища Рокині, сіл Сирники, Княгининок і Милуші. Екскурсію для жителів громади проводив Святослав Кримчук. Учасники поїздки мали можливість поставити багато різноманітних запитань, на які пан Святослав радо відповідав.

«Середньовічний Володимир, безперечно, входить у рейтинг найцікавіших міст не лише Волині, а й України. Неймовірна архітектура, яку будували від часів Княжої Доби і до наших днів. Костьоли, православні церкви й собори, лютеранські кірхи, синагоги – це все варто побачити. От наші жителі мали таку можливість», – написала в дописі Оксана Глушко.

Також мешканці відвідали і Зимненський жіночий монастир, в якому екскурсію провела матушка Лукія.

Тут жителі громади помолилися перед чудотворною іконою Богоматері, побували у підземній церкві святого Варлаама, попили цілющої води з монастирської криниці, полюбувалися краєвидами. А також купили на згадку іконки та сувеніри, а ще запашний «Монастирський чай» на травах, і також скуштували пісного монастирського обіду в трапезній.

Додому поверталися всі щасливі та в піднесеному настрої. Дорогою, в автобусі, панувала творча атмосфера: місцева поетеса Галина Терлецька читала поезію та гуморески.

Читайте також: Княгининок: як здійснили довгоочікувану мрію місцевої поетеси

«Всі залишилися дуже задоволені, тому що, окрім церкви, старенькі більше ніде не бачаться. А от в багатьох європейських країнах люди похилого віку, після виходу на заслужений відпочинок, починають пізнавати навколишній світ по-новому, адже мають на це більше часу», – додала на завершення Олена Твердохліб.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром