У Боратині відбувся фестиваль ідей для протидії домашньому насильству

22 Березня 2023, 11:46
У Боратині відбувся фестиваль ідей 936
У Боратині відбувся фестиваль ідей

У бібліотеці села Боратин відбувся фестиваль ідей в рамках проєкту «Скажемо «НІ!» насильству в громаді», що протягом останніх двох місяців впроваджувався у Боратинській громаді.

Проєкт був спрямований на підвищення рівня обізнаності громадян у питаннях запобігання і протидії домашньому насильству. Він включав різні формати взаємодії з мешканцями громади. Реалізація проєкту почалася з фокус-групових досліджень у різних куточках громади. Вони проходили у формі групових обговорень проблемних питань та проходження опитування з метою збору та аналізу думок мешканців стосовно проблеми домашнього насильства у Боратинській громаді. Про це йдеться на сайті громади. 

Важливим етапом проєкту стали тренінги від Віктора Вальчука, керівника обласної правозахисної організації та радника міністра соціальної політики. Завдяки тренінгам працівники місцевого самоврядування, соціальних служб, освіти та культури, громадські активісти та просто охочі мешканці змогли значно підвищити рівень правової обізнаності та дізналися, як ефективно та своєчасно діяти у випадках домашнього насильства.

Потім відбувся круглий стіл для організаторів проєкту, старост сіл, працівників поліції, освіти, культури, шкільних та дошкільних психологів та громадських активістів. Вони обговорили результати фокус-групових досліджень та запропонували методи поліпшення міжгалузевої співпраці у сфері запобігання випадкам домашнього насильства.

Фестиваль ідей став підсумковим заходом у програмі проєкту. Впродовж дійства усі охочі мешканці громади мали змогу взяти участь у форум-театрі, тематичній фотосесії, зіграти у гру «На емоціях». Театралізована вистава на тему домашнього насильства викликала у глядачів вир емоцій та жваве обговорення. У рамках заходу також відбувся конкурс ідей, де відвідувачі заходу змогли запропонувати своє бачення дій з запобігання домашньому насильству і отримати призи на найкращі ідеї. А «вишенькою на торті» стала презентація жіночого простору на базі бібліотеки села Боратин, який отримав назву «Життя, як вишиття». Крім яскравої вивіски з метафоричною назвою, жіночий клуб отримав нове та сучасне мультимедійне обладнання, яке дозволить проводити там різноманітні заходи: тренінги, кіноперегляди, майстер-класи, тощо.

Громада стала першою сільською громадою, де впроваджувався даний проєкт. Загалом у ньому взяли участь понад 110 жителів Боратинської громади різного віку та сфер діяльності.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром