Конфлікт у луцькій школі: хлопчика не пускають у школу

26 Лютого 2018, 19:37
Батько скаржиться, що його сина не допускають до уроків 5168
Батько скаржиться, що його сина не допускають до уроків

8-річного Даниїла, який півтора роки навчається у луцькій ЗОШ №22, дирекція не допускає до уроків.

Про це повідомив його батько Юрій Волянюк, інформує ВРД НСТУ.

Другокласник має медичний діагноз – затримку розвитку, лікарі рекомендували йому інклюзивну освіту, тобто із супроводом асистента. Зі слів батька, у школі повідомили, що такої можливості немає.

Даниїлу подобається ходити до школи, хоч він і отримує невисокі бали й періодично зауваження від вчителів.

«Це дитина особлива. З ним потрібно займатися, трошки більше часу для засвоєння матеріалу. Дитина не агресивна й адекватно себе поводить», -–зазначила логопед Катерина Тарасюк, займалася з хлопчиком ще з садочка.


Натомість вчителька Даниїла каже, що він надто активний, може почати говорити чи співати під час уроку.

Директорка школи Лариса Кучер і її заступниця Алла Тимчук спершу відмовилися давати будь-які коментарі. Проте в управлінні освіти директорка заявила, що не збиралася забороняти дитині відвідувати школу, а хотіла допомогти створити для нього комфортні умови.

Зрештою в управлінні освіти міста Луцька дійшли висновку перевести дитину на інклюзивну форму навчання: до 1 березня хлопчик вчитиметься вдома, а надалі йому буде рекомендовано пройти спеціальну комісію.

Також учню порадили прийти на засідання міської медико-психоло-педагогічної консультації. Тоді йому зможуть рекомендувати інклюзивну форму навчання.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром