У Луцьку презентують путівник для людей з порушеннями зору

26 Лютого 2018, 17:16
Путівник, надрукований шрифтом Брайля 2462 Джерело: ZIK
Путівник, надрукований шрифтом Брайля

Відбудеться презентація путівника Катерини Теліпської (Мойсіюк) «Луцьк. Прогулянка містом» у рамках проекту «Луцьк у долонях».

Захід проходитиме у четвер, 1 березня 2018 року, о 13.00 в книгарні Волинської обласної друкарні, що на проспекті Волі, 27 (вхід зі сторони вулиці Сенатора).

Презентація буде відбуватися в аудіоформаті, який підготувала «СІД Медіа Груп». Це допоможе ознайомитися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям, які мають розлади читання (дислексію), школярам, студентам, туристам та людям похилого віку.

Реалізація проекту «Луцьк у долонях» спрямована на вирішення питань інформаційної доступності для людей з порушеннями зору та допоможе їм зорієнтуватися у місті, ознайомитися з історією і сучасністю міста.

Нагадаємо, що цей проект, який реалізовує Braille studio, став переможцем конкурсу громадських ініціатив, оголошений Луцькою міською радою у 2017 році.  Студія друку  «Braille studio» спільно з ПРАТ «Волинська обласна друкарня» видала рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк «Луцьк – прогулянки містом» накладом 30 примірників. У книзі окрім, власне, шрифту Брайля, можна побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток Луцька.

Читайте також: Луцьк у долонях: видали перший туристичний путівник шрифтом Брайля

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром