Журналісти влаштували у школі обід-інспекцію

22 Лютого 2016, 16:46
3532

Журналісти «Таблоїда Волині» для обіду-перевірки обрали найближчу до редакції школу – № 25, де заплатили за обід  43,57 гривень.

Потрапити у приміщення навчального закладу з першого разу не вдалось: зайшли через вхід, який працює тільки для батьків учнів 1-2 класів у спеціальному режимі, пише Таблоїд Волині.

Зрештою потрапили до школи безперешкодно. Черговий вахтер люб’язно підказала, як знайти їдальню. Хоч визначити приміщення їдальні можна було й за запахом. До речі, про запах – всі троє потім ще довго пахли шкільною їдальнею. Коли почали фотографувати, працівники дещо заметушилися, однак годувати журналістів не відмовилися.

«Вам «порцію»?» – запитують працівники їдальні. З’ясовуємо, що сьогодні на обід у школярів й робимо замовлення. Через віконце видають: гречку з гуляшем, гречку з котлетою, пшеничну кашу з гуляшем та котлетою, два салати з моркви й один із капусти, три компоти із яблучного соку. Люда Яворська та Іванка Антонюк спокусились ще й на десерт – булочки зі згущеним молоком.

Далі – суб’єктивні гастрономічні враження.

Людмила Яворська: салат з моркви – ніби забули додати олію; гречка – суха; котлета – враження мозку і шлунка розійшлись – першому сподобалось, другий ще два дні не міг про неї забути; компот – добрий; булочка – була зайвою.

Іванна Антонюк: гречка з гуляшем – смачна; салат з моркви – можна було й не брати; компот – добрий; булочка – смачна і згущонки більше, ніж у Яворської. Ірина Сасовська: пшеничка з гуляшем і котлетою – смачно, але можна було обійтись чимось одним; салат з капусти – як у моїй шкільній їдальні (добрий); компот – класний.

Хліб ми взяли, але майже не їли, хоч і був м’якесеньким і свіжим.

Зрештою, усі зауваження виявилися зовсім не суттєвими, коли почули загальний рахунок – 43,57 гривень. Гречка – 2,18, котлета – 4,41, пшеничка – 1,06, гуляш – 5,18, салат з капусти – 2,65, салат з моркви – 2,65, компот – 1,5, булочка зі згущеним молоком – 3,26. Хліб нам чомусь не порахували.

До слова, «Таблоїд Волині» планує систематично заходити на обід у різні луцькі школи. Якщо вам також до вподоби така ідея, радимо завчасно з’ясовувати, коли у школі розпочинається велика перерва. Хоч ми й смачно та дешево пообідали, говорити у такому шумі було нереально.















У салат з моркви ніби забули додати олію
У салат з моркви ніби забули додати олію


Іра Сасовська дуркує
Іра Сасовська дуркує






 

Коментарі
22 Лютого 2016, 22:00
В 4й школі дуже смачно готують в їдальні!!! Борщ або суп, гарнір, котлета або тефтелі, або гуляш, салат і чай - 12 грн. за все. До речі, хліб стоїть просто на столах, можна брати досхочу.
22 Лютого 2016, 23:14
Морква без жиру не не переходить у провітамін. Тобто користь є лише для того, щоб вивести з організму суху гречку і котлету.
23 Лютого 2016, 14:51
Якщо всіх годують, то обідати в шкільних їдальнях непоганий варіант :-)
25 Лютого 2016, 23:09
А от зайдіть в педколедж у їдальню - ціни, як в барі, на смак - жах, а що робиться на кухні, то взагалі...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром