У Луцьку попрощалися із загиблим військовим Артемом Баглайчуком

21 Березня 2023, 15:16
Світлина загиблого Артема Баглайчука 1558
Світлина загиблого Артема Баглайчука

У Луцьку попрощалися з загиблим військовослужбовцем Артемом Баглайчуком

На прощанні побувала і журналістка Район.Луцьк.

34-річний лучанин загинув 30 січня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Благодатне Донецької області.

Артема призвали на військову службу по мобілізації 13 грудня 2022 року до складу військової частини на посаду старшого стрільця 1 аеромобільного взводу 10 аеромобільної роти 4 аеромобільного батальйону.

Відспівування військовослужбовця відбулося 21 березня у Кафедральному соборі Святої Трійці об 11 годині.

Попрощатися з бійцем прийшли родичі, друзі, вчителі зі школи, де навчався Артем.

«В Артема батьки були військові, вони багато переїжджали, поки хлопці були малі. Батьків рано не стало, вони залишились удвох зі старшим братом Андрієм. Андрій зі своїми синами зараз тут, в соборі стоять службу. Сам Артем не був одружений, дітей не народив. Молодий був, вірив, що все попереду», – ділиться Алла, тітка загиблого.

Старший брат загиблого Андрій наразі несе військову службу в лавах ЗСУ.

«Артем в Луцьку живе. Тобто – жив», – виправляє себе родичка загиблого.

«Остання Артемова телефонна розмова з братом була тривожна. Це було як раз перед завданням, з якого він не повернувся. Брат хвилювався, а Артем йому відповів: «Андрію, я очкувати не буду. Як не ми, то хто?» – розповідає пані Алла.

«Його побратими дзвонили, розказували, що вони всі виходили, а він разом з ще одним бійцем залишився прикривати відхід товаришів по службі. Артем загинув героєм. Загинув за нас, щоб ми жили», – продовжує тітка Артема.

 

Панахиду править отець Миколай. Підкреслює, що Артем, як і інші загиблі лучани, віддав життя, щоб ця навала не прийшла до нас.

Бійці з 46 десантно-штурмової бригади передали бойовий прапор братові загиблого, як подяку за службу. Прапором вкрили труну загиблого Артема Баглайчука.

Щоб покласти квіти біля труни, люди вишикувались у чергу.

Оркестр зіграв гімн України на честь загиблого бійця.

Поховали Артема у селі Бруховичі Ковельського району. Супроводити в останню путь загиблого солдата зібрались десятки людей у двох автобусах.

Редакція Район.Луцьк виражає щирі співчуття родині загиблого.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром