Волинських адвокатів обурило затримання їхнього колеги

26 Лютого 2018, 15:56
Адвоката затримали у піцерії 3764
Адвоката затримали у піцерії

Спільнота волинськіх адвокатів обурена неправомірним, з їхньої точки зору, затриманням свого колеги і вважає дії правоохоронних органів психологічним тиском.

Відповідну заяву розмістили на сайті ради адвокатів Волині.

У п'ятницю, 23 лютого, в обідню пору, у піцерії на вулиці Лесі Українки був затриманий адвокат Павло Лозовський. При цьому правоохоронці не повідомили про затримання у раду адвокатів, чим порушили Закон України, який регулює адвокатську діяльність. А обставини затримання, на переконання колег пана Лозовського, носили провокативний характер.

Відразу після затримання у помешкання адвоката проникли «невідомі особи», які виявились правоохоронцями. У раді адвокатів запевнили, що на жінку затиманого адвоката чинили психологічний тиск і не давали їй користуватися майном, а патрульні, яких вона викликала, на ці порушення не відреагували.

Обшук, який провели у помешканні затриманого адвоката того ж дня, у регіональній раді адвокатів  назвала таким, що порушує Закон, який регулює адвокатську діяльність.

Повідомлення про підозру представник прокуратури вручив пану Лозовському занадто пізно – 24 лютого, о 17:05, – від моменту  затримання пройшло більше доби. До того ж, підозру вручив не прокурор області, як це передбачено відповідним пунктом закону, а представник одного з відділів регіональної прокуратури.

На судовому засіданні, яке відбулося у неділю, 25 лютого, суддя обрав міру запобіжного заходу щодо Павла Лозовського у вигляді особистого зобов'язання, тож адвоката звільнили з-під варти у залі суду. Втім, його відразу ж знову затримали «не відходячи від каси», не повідомивши про це раду адвокатів.

Адвокатська спільнота висловила переконання, що повторне затриманняу залі суду – ніщо інше, як психологічний тиск.

У Раді адвокатів підкреслили, що порушення правоохоронцями прав їхнього колеги створює небезпеку для судової реформи і ставить під сумнів здатність держави гарантувати права і свободи громадян. Щодо згаданих порушень адвокати вже звернулись до Генпрокуратури, Голови НААУ та Уповноваженого з прав людини у ВРУ.

Читайте також: З автоматами і бензопилою: бійці «КОРДу» забрали лучанина з квартири

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром