У бюджеті міста не вистачає грошей на збільшення зарплати вчителям

26 Лютого 2018, 14:35
Уряд обіцяв +10% 3553
Уряд обіцяв +10%

У бюджеті обласного центру Волині не вистачає коштів на обіцяне урядом підвищення зарплати вчителів, тож луцькі депутати попросили в Гройсмана фінансової допомоги.

Про це стало відомо у понеділок, 26 лютого, на засіданні «соціально-культурної» комісії, йдеться у дописі на сайті Луцькради.

Нагадаємо, Кабмін прийняв постанову, згідно якої з початку року оплата праці педпрацівників має зрости на 10%. Збільшення зарплат має відбуватись за рахунок державних субвенцій у бюджет міста.

Згідно розрахунків, на оплату праці вчителів навіть без урахування цього підвищення необхідно трохи більше 290 мільйонів гривень, тоді як з держбюджету було заплановано перерахувати 238 «з копійками» мільйонів. У міському бюджеті знайшли майже 52 мільйони, аби забезпечити базові заробітні плати вчителям, але ще 29 мільйонів на обіцяне урядом підвищення міській бюджет вже «не потягне».

Тож, аби уникнути непорозумінь з педпрацівниками на фінансовому ґрунті, обранці громади Луцька звернулись до Прем'єра – Володимира Гройсмана. Вони запропонували урядові перевести у бюджет міста не тільки 29 мільйонів для виконання постанови про підвищення зарплат, а й ті кошти, які раніше не додали у рамках субвенції, тобто, майже 52 мільйони.

Читайте також: За піар «УКРОПівської» команди міськрада заплатить більше мільйона гривень

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром