Колишнього директора Луцького хлібокомбінату засудили на 10 років ув'язнення за розтрату майна

20 Березня 2023, 15:25
Колишнього директора Луцького хлібокомбінату засудили на 10 років ув'язнення за розтрату майна 760
Колишнього директора Луцького хлібокомбінату засудили на 10 років ув'язнення за розтрату майна

Ексдиректору Луцького хлібокомбінату та ексначальнику елеватора Вищий антикорупційний суд призначив 10 та 7,5 років позбавлення волі за розтрату майна.

Про це повідомила пресслужба САП.

У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП 16 березня 2023 року оголосили обвинувальний вирок, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» та ексначальника елеватора визнали винними у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тисяч тон зерна на загальну суму 56 мільйонів гривень, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Колишньому директору держпідприємства призначили покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки, та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна (а це понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль «BMW X5).

Колишньому начальнику елеватору суд визначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки, та з конфіскацією частини належного йому на праві власності майна.

Зібраними у межах досудового розслідування доказами прокурори довели, що з лютого 2014 року по червень 2014 року директор та начальник елеватора ДП «Луцький КХП №2», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату зерна державного ПАТ «Аграрний фонд» в кількості 26 тисяч тон (що перебувало на зберіганні підприємства) чим спричинили ПАТ «Аграрний фонд» збитки на суму більше ніж 56 мільйонів гривень.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром