«Палітра душі Миколи Фесюка»: лучан кличуть на «ніжну» виставку

26 Лютого 2018, 04:31
Микола Фесюк за роботою 3106 Джерело: 0332
Микола Фесюк за роботою

Лучан запрошують на виставку робіт Миколи Фесюка. 

«Палітра душі Миколи Фесюка» розміщена у Волинському краєзнавчому музеї. Роботи можна побачити до до 7-го березня. 

МИкола Фесюк малювати почав з дитинства, з олівцями і пензлем не розлучався. Відвідував музеї, художні галереї – це надихало до створення картин . Дуже великий поштовх майбутній митець отримав після того, як познайомився з художником, засновником Художнього фонду Волині Якубеком Карлом Михайловичем. Відвідував його майстерню, спостерігав за роботою.

Робота Миколи Фесюка
Робота Миколи Фесюка

Побачивши роботи свого молодого шанувальника Якубек порекомендував талановитому юнаку зайнятися живописом серйозно. З 1978 р. Микола Фесюк працював у Волинському художньо-оформлювальному комбінаті і відтоді не змінив своєї пристрасті до мистецтва, хоча й не має художньої освіти.

Творчість – завжди таїна, це мова душі людини. Для Миколи Фесюка характерним є здатність відчути неповторність божественної краси, уміти передати, відтворити її в своїх полотнах. Так і народжуються у художника образи природи – тихої, спокійної і дещо замріяної, але безконечно красивої і вічної. Народжуються вони через велику творчу заповзятість і наполегливість, працелюбність і любов до краси свого рідного краю – чаруючої і неповторної.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром