Гостинний двір: луцькі активісти організовують окремі від міської ради збори

17 Березня 2023, 15:18
Фото ілюстративне 1091
Фото ілюстративне

У Гостинному дворі Прайзлерів пройдуть збори щодо питання збереження публічного простору будинку на Кафедральній 4. 

Подія розпочнеться 19 березня о 14:00 з ініціативи молодіжного центру «Семиярусна гора». Прог це Район.Луцьк повідомили організатори. 

Члени організації звернулися з відповідним повідомленням до міського голови і депутатів Луцької міської ради. Цим самим вони розпочали процедуру місцевої ініціативи, передбачену ст. 28 Статуту міста Луцька.

Наслідком зборів буде винесення на розгляд сесії міської ради проєкту рішення про збереження публічного простору ГДП. 

«Це надзвичайно доступний механізм місцевої демократії, адже для його початку потрібно лише 3 підписи членів ініціативної групи. Водночас петиція з 332 підписами свідчить про широку підтримку ініціативи», – сказано у дописі на фейсбук-сторінці організації.

Нагадаємо, ГО «Семиярусна гора» зібрала двічі збірала більше 300 підписів під петицією про необхідність проведення громадських обговорень щодо функції і призначення Гостинного двору Прайзлерів. Проте досі такі обговорення не відбулися, адже 27 січня були перервані через повітряну тривогу. Недавно міська рада повідомила дату нових зборів, які запланувала на 22 березня, та урбаністи вирішили відмовитися від продовження такого формату роботи.

Читайте такожГостинний двір: Луцькрада організовує нові слухання, активісти бойкотують

 

«13 березня на засіданні оргкомітету громадських слухань представники Луцької міської ради повністю знехтували наші пропозиції щодо змісту питань для обговорення. Нагадаємо, що після відхилення колективного звернення, поданого з нашої ініціативи, члени нашої команди не мають вирішальної кількості голосів. Це дозволило Луцькій міській раді не включити в порядок денний питання збереження публічного простору Гостинного двору. 

Такі дії міської ради фактично вихолостили нашу початкову ініціативу, яка була покликана максимально залучити громаду до обговорення майбутньої функції ГДП. Водночас послідовне порушення етичних норм, зневага, знецінювання та погрози, яких постійно зазнавали члени нашої команди під час оргкомітетів, змушують нас відмовитися від формату громадських слухань і такої форми комунікації з ЛМР», – заявили вони.

Читайте такожВісім століть Гостинного двору

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром