У Луцьку пенсіонери та люди з інвалідністю в пастці через неробочі ліфти

25 Лютого 2018, 18:45
У Луцьку майже півроку не працюють півсотні ліфтів 2925 Джерело: bokosmart.com
У Луцьку майже півроку не працюють півсотні ліфтів

В обласному центрі Волині майже як півроку півсотні ліфтів не працюють.

Про це повідомляє 5 канал.

Лучанин Віктор Гарай, який машкає на дев'ятому поверсі запевняє, що звик спускатися і підійматися пішки, а от для його дочки з інвалідністю – це неабияка незручність. Оскільки її нема кому спустити надвір, то цілий день вона залишається вдома. При сильних болях, чоловіку доводиться викликати бригаду, яка б могла б допомогти знести доньку на вулицю.

Читайте такожСоборності: «ніхто ліфт ремонтувати не буде, так само, як і жіночий душ в гуртожитку», – соцмережі

Загалом у багатоповерхівках Луцька не працюють 50 ліфтів. Їх зупинили через закінчення терміну експлуатації. Для того, щоб вони знову запрацювали, необхідний капітальний ремонт, який змушені оплатити самі мешканці. А обійдеться він у щонайменше 200 гривень з квартири. 

За словами чиновників, ремонт одного ліфта вартує від 40 до 100 тисяч гривень. У людей просять 30% від необхідного. 

Читайте такожУ більшої частини ліфтів закінчився граничний термін експлуатації

Директор департаменту ЖКГ Луцька Юрій Крась переконує, що проблему намагаються максимально швидко вирішити.

А директор «Волиньліфту» Андрій Ткачук розповів, що з'явилася жива черга через те, що фізично не вистачає працівників, які можуть виконувати ці роботи в таких обсягах.

Нагадаємо, що вимикати ліфти в Луцьку почали після трагічного випадку на проспекті Молоді: ліфт затиснув між другим і третім поверхами молоду жінку. Рятувальники, які прибули на місце події, фактично вже не мали можливості допомогти цій жінці – вона на цей момент вже була мертва. Загиблій було 28 років, у неї залишилася дочка, яка навчається у 2 класі.

Тоді встановили, що його термін експлуатації закінчився, крім цього, зупинили ще третину ліфтів, а доки кожен не оновлять – не увімкнуть, запевняють чиновники.

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром